Spartak zvládol odvetu rozdielom triedy a zahrá si finále Slovnaft Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spartak zvládol odvetu rozdielom triedy a zahrá si finále Slovnaft Cupu

Roman Procházka otvoril skóre zápasu a zároveň oslavuje víťazný gól.
Roman Procházka otvoril skóre zápasu a zároveň oslavuje víťazný gól.TASR
Spartakovci si na umelom trávniku v Trenčíne vybojovali výhodu výsledkom 2:1. A tú doma hladko potvrdili. Trenčín zdolali 3:0 a mieria za obhajobou vlaňajšieho triumfu Slovenského pohára.

oFC Spartak Trnava - AS Trenčín 3:0 (1:0)

Góly: 44. Procházka, 67. Bukata, 90. Azevedo

Napriek jednogólovému vedeniu z prvého semifinále vstúpili do stretnutia aktívnejšie domáci futbalisti, ktorých poháňali fanúšikovia za vytúženým finále. Úvodných päť minút bolo v réžii Spartaka Trnava. Viacero náznakov defenzíva hostí zablokovala.

Trenčania sa ozvali v polovici štrnástej minúty, keď Kupusovič takmer využil komunikačné zaváhanie Vantrubu s Kóšom. Do odkopu druhého menovaného sa vložil hosťujúci zakončovateľ a lopta išla tesne vedľa ľavej žrde.

Tempo hry následne opadlo, pretože na jednej i druhej strane sa ošetrovalo viacero hráčov. Vynútená pauza prospela viac AS Trenčín. Hráči Františka Stranu prebrali na niekoľko minút iniciatívu, obliehali pokutové územie, no do zakončenia sa nedostali. Prišiel tak trest na druhej strane. Po hluchom období brankárov, ktorí boli bez práce, odcentroval sprava Daniel, defenzíva spod hradu Matúša Čáka nezachytila nábeh Procházku do šestnástky a kapitán Trnavy osamotený dopravil loptu do siete.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po zmene strán pridal na aktivite Trenčín, ale len sporadicky sa dostal k nejakému zakončeniu. Prakticky stretnutie mali pod kontrolou futbalisti Michala Gašparíka a v 67. minúte to potvrdili. Po ukážkovom centri zľava z kopačky Azeveda hlavičkoval k ľavej žrdi presne striedajúci Bukata

Trenčiansky AS to skúšal krátko na to obstrelom spoza, o ktorých sa postaral Soares, no mieril mimo priestor troch žrdí. V samom závere predviedol skvelé, individuálne sólo Azevedo a uzavrel konečný rezultát. Spartakovci si druhý rok po sebe zahrajú finále Slovnaft Cupu, v ktorom na svojom trávniku vyzvú 1. mája od 15:00 lepšieho zdvojice Slovan - Skalica.