V pohári sa červenalo. Devínska Nová Ves favorita nezaskočila, Lipany vyradili Myjavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V pohári sa červenalo. Devínska Nová Ves favorita nezaskočila, Lipany vyradili Myjavu

Aktualizované
Pohárová súťaž hľadá najlepšiu osmičku.
Pohárová súťaž hľadá najlepšiu osmičku.Slovnaft Cup
Slovenský pohár vo futbale pokračoval ďalšími osemfinálovými duelmi. V stredu bola na programe trojica zápasov, meranie síl Košíc s Trnavou sa pre európske povinnosti hostí odložilo.

Devínska Nová Ves - Michalovce 0:3

Po penaltovej dráme s trenčianskym AS a postupe medzi najlepších 16 celkov pohárovej súťaže privítali domáci na svojej pôde ďalšieho nikéligistu. Michalovciam to v ligovom prostredí zatiaľ nejde podľa predstáv, víťazstvá v tomto ročníku teda lovia iba v Slovnaft Cupe.

K ďalšiemu ich po necelej polhodine nasmeroval Michal Jeřábek, ktorý otváral skóre súboja v Devínskej Novej Vsi. O pätnásť minút neskôr výrazne znížil nádeje hostiteľa Tomáš Lukáč, keď videl červenú kartu. Ďalší trest prišiel hneď z následného pokutového kopu, úspešne ho premenil Matúš Marcin.

Outsider to mal v početnej nevýhode veľmi zložité, no v 63. minúte sa po vylúčení Pavúka sily vyrovnali. Káder z Bratislavy však z gólovej produkcie nič neponúkol a v poslednej minúte opäť inkasoval z penalty, ktorú poslal do siete Artúr Musák. Do ďalšej fázy tak smerujú Zemplínčania.

Lipany - Myjava 2:1 po pen.  

Na východ k treťoligovým Lipanom zavítal druholigový tím Myjavy. Domáci si v minulom kole rozdielom triedy poradili s Makovom, hostia postúpili po zdolaní Popradu. Červená karta bola k videniu aj počas duelu v Prešovskom kraji, no ešte pred ňou sa do scenára zapísali aj dva gólové momenty.

Prvý polčas zásahy nepriniesol, stav sa menil až v 50. minúte, keď sa vedenia ujali hostitelia. Náskok im však vydržal iba päť minút, kým ho nezmazal Adam Cisár. Až potom nasledovalo spomínané vylúčenie, potrestaným hriešnikom bol myjavský Martin Svatík. Zápas po remíze 1:1 dospel k penaltovému rozstrelu. Z radov domáceho celku sa nepresadil iba jeden exekútor, na strane Spartaka zlyhali dvaja strelci. Do štvrťfinále teda postúpili Lipany.

Skalica - Komárno 2:0

Záhoráci sa v poslednom období môžu pýšiť ideálnou formou, ktorú chceli potvrdiť postupom pohárového štvrťfinále. Od začiatku októbra v piatich súťažných dueloch ani raz neprehrali a pripísali si až štyri výhry. Ďalšiu na svoje konto nasmerovali v osemfinále Slovnaft Cupu proti Komárnu.

Do vedenia poslala nikéligistu v 32. minúte premenená penalta chorvátskeho útočníka Špehara. Tri minúty po zmene strán sa presadil ďalší legionár - na 2:0 upravoval Yann Michael Yao. Hráč z Pobrežia Slonoviny týmto počinom zároveň stanovil konečnú podobu výsledku, ktorý poslal Skalicu medzi osem najlepších tímov.