Šok na úkor Trenčína. Žilina a DAC rozstrieľali súperov, Košičania si napravili chuť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šok na úkor Trenčína. Žilina a DAC rozstrieľali súperov, Košičania si napravili chuť
Aktualizované
Košice postúpili do osemfinále.
Košice postúpili do osemfinále.FC Košice / Tomáš Cicoň
Slovenský pohár vo futbale pokračoval bohatou nádielkou šestnásťfinálových duelov. Do akcie sa zapojila drvivá väčšina tímov z Niké ligy. Favoriti dokázali potvrdiť svoje roly, výnimkou ale boli Trenčania, ktorí v súťaži končia po penaltovej dráme.

Beluša - Skalica 1:2

Na západe republiky vyzvala treťoligová Beluša nikéligových Skaličanov. Domácim vo svojej súťaži patrí deviata priečka, rovnako sú na tom aj Záhoráci. Keď už to začalo vyzerať, že prvé dejstvo súboja góly neponúkne, tak v tretej minúte nadstaveného času udreli hostitelia a uchmatli si vedenie. Favorit zápasu sa spamätal až po hodine hry a vyrovnal na 1:1. Tréneri už pomaly vyberali exekútorov na penaltový rozstrel, no pár minút po uplynutí riadnej hracej doby Skalica strhla triumf na svoju stranu.

Nové Zámky - Michalovce 1:4

V najvyššej súťaži trápiaci sa Zemplínčania merali cestu do Nových Zámkov, ktoré na západe Slovenska pôsobia vo štvrtej lige. Domácich fanúšikov výsledok prvej polovice súboja mohol tešiť - do šatní sa totiž šlo za bezgólového stavu. Ani druhá 45-minútovka nevyznievala úplne v prospech hostí, ktorí ešte šesť minút pred koncom viedli iba o jediný gól. Následne sa však o slovo prihlásil striedajúci Matúš Marcin a výsledku dal konečnú podobu.

Malženice - Zlaté Moravce 1:2

Nie úplne jednoduchá úloha čakala na ViOn, ktorý zamieril do Malženíc, tie sú rezervou trnavského Spartaka a pôsobia v druhej lige. Po prvých 20 minútach svietilo na ukazovateli skóre 1:1. Účastník najvyššej slovenskej súťaže sa mierne upokojil vedúcim zásahom v 53. minúte, no o výsledok sa bál až do záveru. Do ďalšieho kola napokon smerujú Zlaté Moravce.

Medzibrod - Žilina 0:8

Štvrtoligový Medzibrod privítal na svojej pôde protivníka spod Dubňa. O favoritovi stretnutia nebolo pochýb, hostia napĺňali papierové predpoklady po celý čas zápasu. Na polčasovú prestávku sa odchádzalo za stavu 0:5. Do listiny strelcov sa zapísalo sedem mien, jediným autorom dvoch gólov sa stal legionár Eric Bile.

Šamorín - Košice 0:2

Do Šamorína pricestoval oponent, ktorý sa nenachádza v ideálnom rozpoložení. Košičania totiž majú za sebou šesť ligových prehier v rade a takisto aj odvolanie hlavného trénera. Pokazenú náladu si chceli prísť vylepšiť na pôdu druholigového súpera, výsledkom a postupom sa im to čiastočne aj podarilo.

Snina - Dunajská Streda 1:6

Domáci káder z východného Slovenska hostil na svojom ihrisku oponenta ťažkého kalibru. Hráči DAC však ostali zaskočení, keď už v piatej minúte prehrávali. Ešte pred polčasovou prestávkou sa im ale podarilo skóre zvrátiť. V druhej polovici merania síl pridali ďalšie štyri zásahy a hladko postúpili medzi 16 najlepších tímov. Dvojgólovým kanonierom bol iba Aleš Čermák.

Strelci duelu v Snine.
Strelci duelu v Snine.Flashscore

Devínska Nová Ves - Trenčín 2:1 po pen.

Pri pohľade na oba kádre mal byť postup hostí bez diskusie samozrejmosťou, výsledok však napokon bol odlišný. Hostiteľ duelu nechcel predať kožu lacno, Trenčanom zachraňoval polčasovú remízu v nadstavenom čase Artur Gajdoš. Rezultát 1:1 však patril tomuto zápasu aj po 90 minútach, o postupujúcom tak museli rozhodnúť penalty. Po nich však ostal Trenčín nepríjemne zaskočený, dvaja zo siedmich exekútorov na jeho strane sa pomýlili a do ďalšieho kola tak prenikla Devínska Nová Ves.

Ružomberok - Liptovský 2:1 po pen.

Pod Čebrať pricestovali Liptáci z druhej ligy. Prvý polčas vyšiel gólovo lepšie Ružomberčanom, ktorí viedli 1:0. Od 50. minúty však po červenej karte pre mladého Úradníka hrali v početnej nevýhode. Následný pokutový kop premenil skúsený Jendrišek. Túto činnosť si zopakoval aj po 90 minútach, keď sa ujal exekúcie vo štvrtej penaltovej sérii, gól však tentoraz nedal. Napodobnil ho aj spoluhráč Gerát a do ďalšieho kola po dráme postúpil zástupca Niké ligy.

Ďalšie výsledky

Martin - Komárno 0:2

Makov - Lipany 0:3

Brvnište - Spišská Nová Ves 0:1 po pen.

Poprad - Myjava 1:2