Drogba zohral úlohu v prestupe krajana. Ikona Crystal Palace mieri do Turecka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Drogba zohral úlohu v prestupe krajana. Ikona Crystal Palace mieri do Turecka

Wilfried Zaha má pred sebou kapitolu v Turecku.
Wilfried Zaha má pred sebou kapitolu v Turecku.@GalatasaraySK
Wilfried Zaha (30) pôsobil v Crystal Palace od svojich 12 rokov. Rodák z Pobrežia Slonoviny strávil v londýnskom klube drvivú väčšinu svojej kariéry. Okrem krátkych a pomerne neúspešných epizód v Manchestri United a Cardiffe City bol neoddeliteľnou súčasťou "The Eagles". Po skončení zmluvy zamieril do Galatasarayu.

Zaha podpísal v Turecku trojročnú zmluvu, pričom istanbulský celok oznámil, že hráč za samotný podpis zmluvy zarobí 2 milióny libier a ročne 3,75 milióna. Skúsený útočník odohral za Crystal Palace 458 zápasov vo všetkých súťažiach, počas ktorých strelil 90 gólov.

"Chcem sa poďakovať prezidentovi klubu Stevovi Parishovi, všetkým mojim spoluhráčom, trénerom a celému fanúšikovskému tímu za to, že vo mňa vždy verili a povzbudzovali ma. Práve vďaka nim som dnes tam, kde som. Vždy vám budem z celého srdca vďačný," povedal tridsaťjedennásobný reprezentant.

Zaha debutoval za áčko v roku 2010 vo veku 17 rokov a rýchlo sa stal stabilnou súčasťou tímu zo Selhurst Parku. V roku 2013 prispel aj k postupu z Championship do Premier League, v ktorej klub pôsobí dodnes.

Crystal Palace údajne na konci minulej sezóny ponúkol hráčovi plat 200 000 libier týždenne, čo bola najvyššia suma v histórii klubu, ale Zaha sa nakoniec rozhodol nepredĺžiť končiaci kontrakt.

"Presvedčil som sa o tom, aký veľký klub to je. Aj Didier Drogba mi hovoril, aby som sem šiel," vyhlásil o svojom novom pôsobisku.

Ďalšie prestupy a špekulácie