Neuveriteľné scény v Turecku: Nastúpili s dorastom, ihneď inkasovali a zišli z ihriska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuveriteľné scény v Turecku: Nastúpili s dorastom, ihneď inkasovali a zišli z ihriska

Hráči Fenerbahce sa na hracej ploche dlho nezdržali.
Hráči Fenerbahce sa na hracej ploche dlho nezdržali.Profimedia
Finále Tureckého Superpohára prinieslo nevídané scény. Fenerbahce sa rozhodlo protestovať proti Tureckej futbalovej federácii (TFF) tým, že proti Galatasarayu postavilo svoj tím do 19 rokov. Po rýchlom inkasovanom góle sa rozhodlo odísť z ihriska a zápas prerušiť.

Zápas o trofej medzi mal výkop vo večerných hodinách, ale už vopred sa vedelo, že pôjde o jedinečnú udalosť. Fenerbahce na protest proti Tureckej futbalovej federácii postavilo na ihrisko celý svoj mládežnícky tím. Klub z istanbulskej mestskej časti Kadikoy cíti od TFF dlhodobú krivdu.

Po zamietnutí žiadosti Fenerbahce o odloženie tohto finálového súboja pred štvrtkovým štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy plánoval klub nastúpiť s hráčmi svojho tímu U19.

Vedenie klubu zvažovalo aj odstúpenie z tureckej Super Lig. Stalo sa tak na mimoriadnom zasadnutí po nepokojoch po dueli na pôde Trabzonsporu, v ktorom fanúšikovia po zápase vtrhli na ihrisko a napadli niekoľko hráčov Fenerbahce.

Namiesto toho sa Istanbulčania rozhodli nastúpiť na finále s dorastencami. Predtým sa objavili pochybnosti o tom, ako dlho sa v zápase zdržia. Hvorilo sa o tom, že mladíci predčasne opustia ihrisko. Po inkasovanom góle od Maura Icardiho v priebehu úvodných 50 sekúnd bolo o odchode z hracej plochy rýchlo rozhodnuté.

Hráči Galatasaraya oslavovali víťazstvo a namiesto toho odohrali stretnutie s hráčmi svojho rezervného mužstva. Pre finálový boj Tureckého superpohára to pritom bol už druhý pokus. Pôvodne sa mal konať 29. decembra 2023 v Saudskej Arábii, ale organizátori odmietli vzdať hold bývalému prezidentovi a zakladateľovi Turecka Mustafovi Kemalovi Atatürkovi. Oba tímy sa potom rozhodli súboj neodohrať.