Chýbajú nám skvelí útočníci, povedal Mancini po neúspešnom semifinále Ligy národov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chýbajú nám skvelí útočníci, povedal Mancini po neúspešnom semifinále Ligy národov

Úradujúci majstri Európy si finále nezahrajú.
Úradujúci majstri Európy si finále nezahrajú.Reuters
Tréner Roberto Mancini (58) v stredu po prehre svojho tímu v semifinále Ligy národov so Španielskom povedal, že Taliansko musí hľadať nových talentovaných útočníkov, pretože bez nich nedokáže podávať stabilné výkony.

Taliani sa väčšinu zápasu v Enschede držali proti aktívnej hre Španielska a dokázali si vytvoriť dobré príležitosti na skórovanie. V závere duelu však inkasovali rozhodujúci gól z kopačky Joseluho a rovnako ako pred rokom prehrali s "La Roja" 1:2.

"Už sme začali osviežovať našu prácu a budeme v tom pokračovať ," povedal Mancini novinárom. "Sú tu dobrí chlapci. Talenty však prichádzajú vo vlnách. Momentálne máme kvalitných stredopoliarov a obrancov, ale chýbajú nám skvelí útočníci, neviem prečo," dodal s počudovaním taliansky lodivod.

Porážkou so Španielskom európski šampióni pokračovali v kolísavej forme, ktorá ich pripravila o posledné dva svetové šampionáty. Mancini sa vyjadril, že nový taktický plán s tromi strednými obrancami a dvomi krídelnými hráčmi fungoval v prvej polovici dobre, ale nie po prestávke.

"Nastavili sme veci inak. V prvom polčase sme si počínali dobre, zachytávali sme španielske prihrávky. Následne sme až príliš odpadli," myslel si lodivod.