Nesmieme si nechať ujsť túto šancu, vraví Rodri pred finále Ligy národov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nesmieme si nechať ujsť túto šancu, vraví Rodri pred finále Ligy národov
Rodri je dôležitou súčasťou španielskeho národného tímu.
Rodri je dôležitou súčasťou španielskeho národného tímu.@SEFutbol
Rodri (26) strelil v sobotu úvodný gól Manchestru City v Lige majstrov a o päť dní neskôr pomohol Španielsku k víťazstvu 2:1 nad Talianskom v semifinále Ligy národov, keď jeho pokus v 88. minúte nasmeroval do brány Joselu (33). Defenzívny stredopoliar dúfa, že "La Roja" si nenechá ujsť šancu získať trofej a v nedeľňajšom finále porazí Chorvátsko.

Španieli porazili úradujúcich majstrov Európy rovnakým výsledkom ako v minuloročnom semifinále Ligy národov. Vtedy sa im však nepodarilo urobiť posledný krok a vo finále prehrali s Francúzskom 1:2. Ich posledným titulom zostáva primát z európskeho šampionátu v roku 2012.

"Nie je ľahké dostať sa do finále. Teraz si nesmieme nechať ujsť šancu, už dlho sme nevyhrali žiadnu trofej. Taliansko je jedným z najťažších súperov v Európe či na svete, preto sme na konci tak oslavovali. Túto trofej chceme," citoval portál UEFA.com Rodriho, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu.

Radosť španielskeho tímu z postupu do finále Ligy národov.
Radosť španielskeho tímu z postupu do finále Ligy národov.@SEFutbol

Yéremy Pino poslal zverencov trénera Luisa de la Fuenteho v Enschede do vedenia už v tretej minúte, potom Ciro Immobile rýchlo vyrovnal z pokutového kopu, ale Španieli tesne pred koncom vyrovnali. "Bol to asi posledný pokus o zlom v zápase v riadnom hracom čase. Taliansko je silný tím, ale my sme odohrali naozaj komplexný duel," povedal Rodri.

Najprv si nebol istý, či Joseluho zásah nebude neuznaný pre ofsajd. "Z gólu som sa hneď netešil, keď Joselu dorazil moju strelu. Ale ten chlapec si však našiel ideálne miesto a perfektne to načasoval. Je to presne typ útočníka, ktorého potrebujeme," pochválil spoluhráča bývalý stredopoliar Atlética Madrid a Villarrealu.

Víťazný gól strelil žolík Joselu.
Víťazný gól strelil žolík Joselu.@SEFutbol

Rodri môže v nedeľu zavŕšiť mimoriadne úspešný ročník, v ktorom s tímom Manchestru City získal cenné treble. "Bola to skvelá sezóna, získať tri trofeje so City bolo veľmi ťažké. Teraz chcem zdvihnúť nad hlavu túto s národným tímom," vravel rodák z Madridu.

Je si vedomý kvalít Chorvátska. Bronzoví medailisti z minuloročných majstrovstiev sveta v úvodnom semifinále zdolali domáce Holandsko 4:2 po predĺžení. "Ako vždy majú veľkú silu. Pamätám si na prestrelku, ktorú sme s nimi odohrali v osemfinále na minulom Eure (Španielsko vyhralo 5:3 po predĺžení). V nedeľu musíme ukázať rovnaký prístup a ako som už povedal, nenechať si túto šancu ujsť," dodala opora stredu španielskeho poľa.