Garciovú čaká v Pekingu svetová dvojka, Mihalíkovej koniec vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Garciovú čaká v Pekingu svetová dvojka, Mihalíkovej koniec vo štvorhre
Aktualizované
Podujatie v Číne je v plnom prúde.
Podujatie v Číne je v plnom prúde. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 5. októbra?

17:59 - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková spoločne s Číňankou Sü I-fan neuspeli vo štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA v Pekingu. Vo štvrtkovom osemfinále nestačili na taiwansko-mexickú dvojicu Čchan Chao-čching, Giuliana Olmosová 1:6, 4:6. 

15:57 - Diego Schwartzman na turnaji Masters v Šanghaji prerušil sériu štyroch porážok a tiež šnúru šiestich podujatí, na ktorých neprešiel cez prvé kolo. Bývalý ôsmy a teraz až 130. hráč sveta po obrate porazil 5:7, 6:3, 6:2 Lucu Van Asscheho a po troch mesiacoch postúpil do druhého kola. Trápiaci sa Argentínčan bude úvodným súperom nasadeného Jiřího Lehečku.

Zostrih zápasu Schwartzman – Van Assche
Flashscore

15:26Aryna Sabalenková je ako svetová jednotka stále neporazená. Víťazka tohtoročného Australian Open dvakrát returnovala na udržanie sa v druhej sade a po setoch 6:4, 7:6 pretlačila svoju neobľúbenú súperku Jasmine Paoliniovú, s ktorou vyrovnala vzájomnú bilanciu na 2:2. O vylepšenie vlastného maxima na WTA 1000 v Pekingu sa bude vo štvrťfinále usilovať proti Jelene Rybakinovej.

Zostrih zápasu Sabalenková – Paoliniová
Flashscore

13:15Maria Sakkariová urobila ďalší dôležitý krok k potenciálnej účasti na Turnaji majsteriek v Mexiku. Grécka jednotka porazila v osemfinále na WTA 1000 v Pekingu 6:4, 2:6, 6:3 poslednú domácu nádej Xinyu Wangovú a ukrojila ďalšie body z náskoku Markéty Vondroušovej, Ons Džabúrovej a Karolíny Muchovej. Vo štvrťfinále nastúpi proti Cori Gauffovej.

Zostrih zápasu Sakkariová – Wangová
Flashscore

11:58 - Stefanos Tsitsipas sa bude v Šanghaji usilovať o svoju prvú víťaznú sériu od augustového triumfu v Los Cabos. Jeho úvodným súperom bude kvalifikant Rinky Hijikata, ktorý zodlal Lasla Djereho 7:6, 7:5 a pripísal si svoju druhú výhru v hlavných súťažiach podujatí Masters. Prvého protivníka pozná už aj Carlos Alcaraz, najvyššie nasadený bude hrať s Grégoirom Barrérom.

Zostrih zápasu Hijikata – Djere
Flashscore

11:40 - Coco Gauffová predĺžila svoju aktuálnu sériu neporaziteľnosti na 15 zápasov. Úradujúca šampiónka US Open odvrátila na returne štyri setbaly, z toho tri v rade, a v osemfinále turnaja WTA 1000 v Pekingu zdolala Veroniku Kudermetovovú, ktorá v nedeľu triumfovala v Tokiu, 7:6, 6:2. Vo štvrťfinále sa stretne buď s Mariou Sakkariovou, alebo s domácou Xinyu Wang.

Zostrih stretnutia Gauffová - Kudermetovová.
Flashscore

09:01„Rozhodne som spokojná so svojou hrou, myslením a prístupom. Toto bol pravdepodobne jeden z mojich najlepších tohtoročných zápasov. Nikdy na to nie je neskoro a lepšie neskoro ako nikdy," vravela Garciová po osemfinále v Pekingu.

08:38 - Jannik Sinner cestou za stredajším triumfom v Pekingu porazil druhýkrát v kariére na jednom turnaji dvoch hráčov TOP 10 a zároveň prvýkrát dvoch členov TOP 5 (Carlosa Alcaraza a Daniila Medvedeva), čo na tvrdom povrchu dokázal ako prvý Talian v histórii. Na začiatku turnaja pritom bojoval s virózou. 

„Týždeň pre mňa nezačal najlepšie, necítil som sa veľmi dobre. Prvé zápasy pre mňa boli veľmi náročné, ale v duchu som si hovoril, že to každý deň môže byť iné. Podarilo sa mi to prekonať a ako dni plynuli, cítil som sa stále lepšie. Som veľmi rád, ako som to v priebehu celého týždňa zvládol. To je pre mňa asi najpozitívnejšie," priznala nová svetová štvorka.

08:02 - Caroline Garciová na 'tisícke' v Pekingu porazila 6:3, 6:2 Ukrajinku Anhelinu Kalininovú, s ktorou si poradila v dvoch setoch aj pred siedmimi dňami v Tokiu. Len druhýkrát z posledných 18 turnajov vyhrala tri zápasy po sebe . Vo štvrťfinále francúzska šampiónka z roku 2017 vyzve svetovú dvojku Igu Swiatekovú.

06:30 - Kvalitne obsadený turnaj v Pekingu pokračuje vo štvrtok štyrmi osemfinálovými zápasmi. Diváci sa môžu tešiť na svetovú jednotku Arynu Sabalenkovú, ktorá v boji o postup do štvrťfinále vyzve Talianku Jasmine Paoliniovú. Veľmi zaujímavý by mohol byť aj duel medzi Cori Gauffovou a v ostatnom období skvelo hrajúcou Veronikou Kudermetovou.