Zahodený mečbal, frustrácia a diskvalifikácia. Polmans napálil loptičku do rozhodcu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zahodený mečbal, frustrácia a diskvalifikácia. Polmans napálil loptičku do rozhodcu

Marc Polmans neudržal nervy na uzde.
Marc Polmans neudržal nervy na uzde.Profimedia
Ako rýchlo prísť o úspech a stať sa vyvrheľom. V hlavnej úlohe Marc Polmans (27). Austrálsky tenista bol jeden úder od premiérového štartu v hlavnej súťaži turnaja Masters 1000 v Šanghaji, namiesto toho bol diskvalifikovaný. Po tom, čo nevyužil mečbal, napálil loptičku do tváre hlavného rozhodcu a vedel, že je zle.

Marc Polmans má na konte jeden skalp hráča z Top 50 (Ugo Humbert), tri tituly z challengerov a šesťkrát sa dostal do druhého kola na hlavnom okruhu (vrátane troch Grand Slamov). V rebríčku bol najvyššie na 116. mieste, momentálne je 140.

Teraz v Šanghaji len štvrtýkrát v kariére skúšal šťastie v kvalifikácii turnaja Masters 1000 a prvýkrát bol blízko k postupu do hlavnej súťaže. Chýbal mu len jeden jediný bod.

Potom však prišiel bleskový sled nešťastných udalostí. Austrálčan pri mečbale nezvládol volej pri sieti, frustrovane a hlavne bez rozmyslu odpálil loptičku s veľkou razanciou smerom k rozhodcovi a bolestivo ho zasiahol do tváre.

Podľa pravidiel nemohlo nasledovať nič iné ako diskvalifikácia a postup jeho súpera Stefana Napolitana do hlavnej súťaže. Talian bude hrať svoj prvý turnaj Masters mimo svojho domovského antukového dvorca v Ríme.

Polmans navyše môže očakávať aj pokutu. Kanaďan Denis Šapovalov musel zaplatiť 7 000 dolárov za veľmi podobný incident počas daviscupového zápasu v roku 2017, keď rozhodcovi zlomil orbitálnu kosť.