Gibson so zápisom do brankárskej histórie, gólový duel bratov z Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gibson so zápisom do brankárskej histórie, gólový duel bratov z Floridy

Americký gólman predviedol ďalšie skvelé predstavenie.
Americký gólman predviedol ďalšie skvelé predstavenie.Profimedia
Hokejový brankár John Gibson (29) je tretí v histórii NHL, ktorý prekročil hranicu 50 zákrokov vo viacerých zápasoch v jednom mesiaci. Hráč Anaheimu vykryl na ľade Floridy 51 streleckých pokusov, no jeho tím prehral po predĺžení.

Len pred desiatimi dňami stanovil Gibson nový brankársky rekord Ducks s 53 zákrokmi proti snahe Pittsburghu. Aj v tomto zápase však jeho tím prehral. "Gibby bol naozaj dobrý, podržal nás, keď bolo treba. Neustále to skúšali a odviedol skvelú prácu," uviedol tréner hostí Dallas Eakins. Dvoma asistenciami sa blysol aj obranca hostí John Klingberg, ktorý tak bodoval v štvrtom dueli za sebou.

Kvality brankára hostí nepriamo uznal aj domáci tréner. "Prehrávali sme o gól. Sedem minút pred koncom sme však zistili, že môžeme mať ešte minimálne štyri šance skórovať. Ak existuje hokejová karma, boli sme odhodlaní dať aspoň jeden gól. Zápas bol dosť jednostranný, len sme nedokázali prekonať ich brankára," povedal Paul Maurice, ktorého tím prestrieľal súpera v pomere 55:32.

Gibson si svojim výkonom vyslúžil miesto v spoločnosti Ala Rollinsa (Chicago Black Hawks) a Gumpa Worsleya (New York Rangers). Rollins mal na konte dva duely s vyše 50 zákrokmi v októbri 1955, Worsley tri v januári 1963.

O ďalší historický zápis sa v drese domácich postarali Eric a Marc Staalovci. Stali sa šiestou bratskou dvojicou v priebehu uplynulej dekády, ktorá vsietila gól v tom istom zápase za rovnaký tím. Starší z nich venoval svoj presný zásah svojim deťom, ktoré mali pre štátny sviatok prázdniny. "Deti mali dnes svoj deň, takže som musel byť pripravený. Chcel som im ukázať, že vo mne ešte niečo je," povedal starší Eric.