Gólmi naháňal Mbappého. Lipsko za 43 miliónov eur získalo vicemajstra Ligue 1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólmi naháňal Mbappého. Lipsko za 43 miliónov eur získalo vicemajstra Ligue 1

Openda mieri do Bundesligy.
Openda mieri do Bundesligy.RB Lipsko
Nemecký futbalový klub RB Lipsko skompletizoval prestup Loisa Opendu (23) z Racingu Lens. Účastník Bundesligy zaplatil za útočníka 43 miliónov eur. Belgičan podpísal s novým zamestnávateľom päťročnú zmluvu.

Openda má za sebou najlepšiu sezónu v kariére, keď nastrieľal v Ligue 1 až 21 gólov, ktorými pomohol Lens k druhému miestu v tabuľke a po dvoch dekádach k miestenke v Lige majstrov. Na najlepšieho strelca Mbappého stratil 8 zásahov a v tabuľke kanonierov francúzskej najvyššej súťaže obsadil štvrtú priečku.

"Je čas sa rozlúčiť. Napísali sme spolu skvelú históriu plnú kolektívnych aj individuálnych úspechov a momentov, ktoré sa navždy zapíšu do mojej pamäti. Nikdy nebudem vedieť dostatočne poďakovať za príležitosť ukázať svoju skutočnú hodnotu," uviedol Openda na svojom instagramovom profile a dodal:

"Nastal moment, aby som urobil v mojej kariére ďalší krok, ktorý by bez RC Lens neexistoval. Ďakujem manažérom, trénerovi, spoluhráčom, ale hlavne fanúšikom."

Belgický zakončovateľ obliekal dres úradujúceho vicemajstra od júla minulého roka, keď prišiel do Francúzska po vydarenom ročníku v holandskom tíme Vitesse Arnhem. Lipsko potvrdilo prestup prostredníctvom sociálnych sietí .