Gutová-Behramiová ovládla nedeľňajší super-G v St. Antone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gutová-Behramiová ovládla nedeľňajší super-G v St. Antone

Švajčiarka za sebou nechala konkurenciu.
Švajčiarka za sebou nechala konkurenciu.Profimedia
Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová (31) zaznamenala v nedeľňajšom super-G v rakúskom St. Antone druhé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára. Pred obhajkyňou malého glóbusu a víťazkou sobotňajších pretekov v tejto disciplíne Federicou Brignoneovou (32) mala v cieli náskok 15 stotín sekundy. Pódium doplnila ďalšia Talianka Marta Bassinová (26) (+0,19 s).

Gutová-Behramiová si pripísala 36. triumf v prestížnom seriáli a jubilejné 70. pódiové umiestnenie. V celkovom poradí SP sa posunula na tretie miesto pred krajanku Wendy Holdenerovú, ktorá v St. Antone neštartovala. Víkendový program vynechali aj suverénna líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová i Slovenka Petra Vlhová. Pre zranenie kolena chýbala na štarte aj Talianka Sofia Goggiová.

Švajčiarka po slabšom štarte predviedla v spodnej časti mäkkej trate rýchlu jazdu a udržala sa v zelených číslach. Vďaka bilancii 1-2 v St. Antone sa Brignoneová dostala na čelo hodnotenia disciplíny pred Gutovú-Behramiovú, doterajšia líderka Elena Curtoniová klesla na tretiu priečku.

"Dnes bolo dôležité udržať si rovnováhu. Bol to úspešný víkend, víťazstvo a tretie miesto sú vynikajúce výsledky. Už sa teším do Cortiny, kde sa mi jazdí veľmi dobre," povedala Gutová-Behramiová do kamier Eurosportu. 

Slovenka Rebeka Jančová mala v nedeľu štartovať s číslom 51, no krátko predtým organizátori pre silný vietor preteky predčasne ukončili. V sobotu obsadila Jančová pri svojej premiére v tejto sezóne SP 35. miesto.

V rakúskom stredisku sa konali cez víkend až dva ženské superobrovské slalomy. Organizátori totiž neboli pre nepriaznivé podmienky schopní pripraviť trať pre povinný tréning zjazdu, ktorý sa preto nemohol uskutočniť.