Gvardiol si chce zahrať v Premier League, Lipsko nepresvedčilo ani 90 miliónov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gvardiol si chce zahrať v Premier League, Lipsko nepresvedčilo ani 90 miliónov

Mladý futbalista sníva o kariére v anglickej lige.
Mladý futbalista sníva o kariére v anglickej lige.Profimedia
Joško Gvardiol (21) patrí k najsledovanejším hráčom sveta. Odchovanec Dinama Záhreb pôsobí v Lipsku druhú sezónu a na nedávnych majstrovstvách sveta v Katare oslavoval zisk bronzových medailí. Hoci má v bundesligovom klube zmluvu do roku 2027, jeho odchod určite nie je nereálnym scenárom.

Mladík bol už počas minulého leta spájaný s prestupom do Chelsea. Londýnsky klub vraj poslal do Saska ponuku vo výške 90 miliónov eur, ale Lipsko táto suma neoslovila. Naopak, začiatkom septembra bola Gvardiolovi predĺžená zmluva a "Die Roten Bullen" sa upísal na ďalších päť rokov.

Do novej zmluvy bola zahrnutá aj výkupná klauzula vo výške 112 miliónov, ktorá sa v každom prípade môže uplatniť až v roku 2024. Preto sa na prestup môže v lete zamerať nielen anglický klub, ale aj ďalší záujemcovia, ktorých by akvizícia vyšla omnoho lacnejšie.

Gvardiol sa v rozhovore pre britský denník The Times priznal, že má zrejme zajačie úmysly. "Mojím cieľom je hrať v Premier League. Môj agent mi zavolal a povedal, že Chelsea má veľký záujem. Samozrejme, že zvažujete vážne ponuky od veľkých klubov. Ale Lipsko potvrdilo, že ma nechce predať," osvetlil letné rokovania medzi Anglickom a Nemeckom.

Nakoniec sa predsa len rozhodol zostať v Bundeslige. "S týmto rozhodnutím som naozaj veľmi bojoval. S Chelsea sme sa vo finále nedohodli," pokračoval. "Je to tak, ako to je. Zostal som tu. A to je dobre, pretože som tu vlastne chcel byť. Jedna sezóna bola pre mňa málo. Toto je moja druhá, ďalšia by mohla byť tiež skvelá, ale uvidíme."