Halák v bráne, Slafkovský v druhom útoku. Z výhry sa tešil len Černák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Halák v bráne, Slafkovský v druhom útoku. Z výhry sa tešil len Černák

Slafkovský v obkľúčení hráčov Detroitu.
Slafkovský v obkľúčení hráčov Detroitu.Profimedia
Piatková noc priniesla NHL štvoricu súbojov, do diania zasiahli traja Slováci. Z triumfu sa tešil len obranca Erik Černák (25).

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3:0

Hokejisti Montrealu Canadiens v zostave so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským, prehrali vo svojom druhom zápase nového ročníka NHL. V Detroite podľahli domácim Red Wings 0:3. Čisté konto vychytal brankár Ville Husso.

Draftová jednotka z tohto leta strávila na ľade 9 minút a 37 sekúnd, pribudli jej dva mínusové body. Za pozitívum môžeme počítať štyri bodyčeky.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lighting 2:5

Darilo sa Tampe Bay s Erikom Černákom, ktorá triumfovala v Columbuse 5:2. Dva góly Bleskov zaznamenal kapitán Steven Stamkos. Švédsky obranca Victor Hedman, dosiahol v tomto zápase cenený míľnik, odohral už 900 zápas za Tampu. Tridsaťjedenročný švédsky obranca pôsobí v klube od sezóny 2009/2010.

Slovenský obranca má v štatistikách ice-time na úrovni 20:15, pripísal si jednu plusku i strelu. Bol aj účastníkom momentu, keď ho útočník Justin Danforth narazil ramenom a Černák sa kuriózne ocitol na domácej striedačke. 

Winnipeg Jets - New York Rangers 4:1

Súťažná premiéra Jaroslava Haláka neprebehla v New Yorku Rangers podľa predstáv. Bratislavčan inkasoval trikrát z 33 pokusov smerujúcich na jeho bránu, úspešnosť zákrokov na vyšplhala na 90,9 %.

Dva góly za domácich strelil Mark Scheifele, dvakrát úspešne prihrával Nikolaj Ehlers.

San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 1:2

Carolina Hurricanes triumfovala na ľade San Jose Sharks 2:1. Víťazný gól pripísali 118 sekúnd pred koncom Sebastianovi Ahovi, ktorý tečoval korčuľou strelu Bretta Pescea. Ako prvý skóroval v drese hostí Martin Nečas, keď vyrovnal na 1:1 a odpovedal tak na presný zásah Jevgenija Svečnikova z 18. minúty.