Hetrik Lopušanovej pri seniorskom debute, Slovenky premrhali vedenie proti Maďarkám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hetrik Lopušanovej pri seniorskom debute, Slovenky premrhali vedenie proti Maďarkám
Lopušanová nedávno hviezdila na šampionáte do 18 rokov a teraz ukazuje kvality aj medzi ženami.
Lopušanová nedávno hviezdila na šampionáte do 18 rokov a teraz ukazuje kvality aj medzi ženami. Twitter: IIHF
Slovenské hokejistky prehrali v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín v Budapešti s domácimi reprezentantkami 6:7. Tím fínskeho trénera Arta Sieppiho (57) v záverečnej tretine viedol o dva góly, ale Maďarky dokázali duel otočiť.

Štrnásťročná Nela Lopušanová zaznamenala vo svojej premiére v drese Slovenska hetrik, keď hrala v elitnej formácii. Prvý zásah dala v presilovke v druhej tretine, druhý pridala o tri a pol minúty neskôr a tretím zvýšila vedenie Sloveniek na 6:4 v čase 48:04. Z pohľadu štatistík jej dvomi bodmi stíhali len Lucia Ištocyová (1+1) a Lívia Kubeková (0+2)

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu. Slovenky nastúpia na ďalší zápas turnaja v stredu o 20:00 proti Nórsku. Vo štvrtok bude ich súperom Francúzsko (16:30) a turnaj ukončia v piatok proti Japonskou opäť o 16:30.

Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):

Maďarsko – SLOVENSKO 7:6 (2:1, 2:2, 3:3)

Góly: 13. Williamsová (E. Tóthová), 20. Jókaiová Szilágyiová (Pázmándi), 34. Garátová-Gasparicsová (Dabasiová, Gengeliczká), 40. E. Tóthová, 53. Garátová-Gasparicsová (Dabasiová), 54. Pázmándi (Jókaiová Szilágyiová, Williamsová), 60. Kneeová (Dabasiová) – 14. Nemčeková (Leskovjanská, Ištocyová), 27. Lopušanová (L. Šuliková, Kubeková), 30. Lopušanová, 41. Ištocyová (Drábeková), 48. Rumanová (L. Halušková), 49. Lopušanová (Kubeková)

Vylúčené: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0. 216 divákov.

Zostava SR: Štofanková – A. Šulíková, L. Šuliková, Gálisová, Leskovjanská, Drábeková, Vysokajová, Fortunová – Korenková, Kubeková, Lopušanová – Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková – L. Halušková, Maskaľová, Matejková – R. Halušková, Kapičáková, Rumanová

Hlas po zápase:

Arto Sieppi, tréner SR: "Potešilo ma, že sme dokázali skórovať až šesťkrát, na medzinárodnej úrovni je to veľmi dobrá vizitka. Maďarky boli lepšie v prvej tretine, ale postupne sme sa dostali do hry. Druhé dejstvo bolo vyrovnané a v treťom sme mali navrch. Bohužiaľ, nestačilo to na víťazstvo. Rozhodli maličké detaily. Maďarská reprezentácia má niekoľko vynikajúcich hokejistiek a zároveň pôsobí v elitnej kategórii MS, kam sa taktiež chceme dostať. Musíme si teraz oddýchnuť, zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas."