Čajkovič bodoval aj v druhom zápase AHL, štatistiky si obohatili štyria Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čajkovič bodoval aj v druhom zápase AHL, štatistiky si obohatili štyria Slováci

Po presune do AHL sa Čajkovičovi darí.
Po presune do AHL sa Čajkovičovi darí.Profimedia
Okrem zápasovej nádielky v NHL si slušný program duelov pripravila aj AHL. Na tamojších ľadoch si svoje individuálne kontá skrášlili štyria slovenskí hokejisti, všetci vďaka gólovým asistenciám. Z výhry sa ale mohli tešiť iba kolegovia z Tucsonu.

Iowa Wild - Manitoba Moose 2:5

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič bodoval aj v druhom zápase od povolania do tímu z American Hockey League. Dvadsaťdvaročný krídelník zaznamenal v noci na nedeľu asistenciu, jeho tím s Manitobou prehral. Útočník deň predtým vo svojom premiérovom stretnutí za tím Wild skóroval, pričom vedenie mužstva ho iba pár hodín predtým povolalo z ECHL, kde odštartoval ročník vo farbách Iowy Heartlanders, za ktorú v tejto sezóne 15 bodov (10+5) v 16 vystúpeniach. V rokoch 2021 až 2023 už odohral v AHL 23 duelov za Syracuse Crunch, zaznamenal v nich dokopy šesť bodov (3+3).

V nočnom programe AHL sa darilo aj dvojici Miloš Kelemen a Patrik Koch. Obaja zaknihovali po asistencii a prispeli k výhre Tucsonu Roadrunners nad San Diegom Gulls 4:3. Rovnaký osobný zápis zaknihoval aj Marián Studenič, pri prehre Coachella Valley 1:2 po predĺžení s Bakersfieldom získal gólovú prihrávku pri vyrovnávajúcom zásahu.