Ďalší deň, ďalší rekord. Nemec je na nezastavenie, predstihol aj Burnsa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší deň, ďalší rekord. Nemec je na nezastavenie, predstihol aj Burnsa

Nemec si v novej sezóne pýta miesto v NHL.
Nemec si v novej sezóne pýta miesto v NHL. Twitter @UticaComets
Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec (19) vytvoril v noci na nedeľu v zámorskej AHL dva nové rekordy. Deň po tom, ako vyrovnal historický počet bodov v kategórii obrancov do 19 rokov, ho ešte zveľadil na číslo 34, čím sa odpútal od Davea Maloneyho, ktorý nazbieral o bod menej v sezóne 1974/75.

V záverečnom súboji základnej časti hráč Uticy Comets prepísal ďalšiu historickú tabuľku - na konte má najviac strelených gólov - 12 - v kategórii obrancov do 20 rokov. 

Nemec trefou v 57. minúte prekonal 11-gólovú dvojicu Brent Burns a Marek Malík, pripísal si na konto 12. zásah v sezóne a odštartoval obrat Uticy proti Syracuse, ktorý bol ukončený v predĺžení.

Syracuse Crunch - Utica Comets 4:5 pp

Rodák z Liptovského Mikuláša ukončil debutový ročník v AHL so ziskom 34 bodov (12+22) v 65 stretnutiach základnej časti. Mohol ich mať aj viac, to by sa ale nemohol zúčastniť MS do 20 rokov na prelome kalendárnych rokov.

Bronzový olympionik z Pekingu 2022 bude chcieť vo forme pokračovať v play-off a ktovie, možno si ho povolá aj New Jersey z NHL. Účasť Nemca na majstrovstvách sveta bude záležať na tom, ako sa bude dariť jeho tímom v zámorí.