Hetrik Dvorského v 15-gólovom hurikáne, štvorbodový Sýkora a Mešár s dvomi zápismi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik Dvorského v 15-gólovom hurikáne, štvorbodový Sýkora a Mešár s dvomi zápismi

Mešár má na konte už 28 bodov.
Mešár má na konte už 28 bodov.Kitchener Rangers
O bodovú explóziu Slovákov v nižších zámorských súťažiach sa postarali traja mladí hokejisti. Vo farbách Hartfordu zažiaril Adam Sýkora (19), ďalšie zápisy v drese Kitcheneru si zaknihoval Filip Mešár (19) a za Sudbury predviedol parádne predstavenie Dalibor Dvorský (18).

Hartford - Lehigh Valley 7:3

Druhý tím Atlantickej divízie AHL privítal na svojom ľade mužstvo z pozície číslo päť. Domáci, v ktorých drese sa opäť objavil aj Adam Sýkora, boli namotivovaní štyrmi víťazstvami v rade. Slušnou formou sa prezentoval aj káder Phantoms - vyhral päť z posledných šiestich meraní síl.

Stretnutie si bodovo pod svoje krídla zobral spomínaný slovenský útočník a individuálne konto si obohatil štyrmi kanadskými zápismi. V prvej tretine zaknihoval bilanciu 1+1, v druhej časti gólom zvyšoval stav na 6:2 a v poslednej perióde zaznamenal svoju druhú asistenciu. Po 19 dueloch v AHL má Sýkora nazbieraných 11 bodov (4+7).

Kitchener - Niagara 3:4 pp

Líder Západnej konferencie OHL vyzval na bitku tím IceDogs. Na krídle prvej ofenzívnej línie domácich sa predstavil Filip Mešár, pre ktorého tento zápas znamenal ďalšie vylepšenie osobných štatistík. Rangers vsietili všetky svoje zásahy počas presilových hier a pri posledných dvoch bol rukopis rodáka zo Spišskej Belej. V 47. minúte si pri znížení na 2:3 pripísal asistenciu, aby 74 sekúnd pred záverom tretej časti vyrovnal na 3:3 a duel poslal do predĺženia. V ňom ale boli úspešnejší hostia. Mešár odohral v aktuálnom ročníku za Kitchener 16 duelov a pri jeho mene svieti bilancia 12+16.

Sudbury - Barrie 9:6

Doslova gólový ohňostroj predviedli celky Wolves a Colts. Diváci prítomní na stretnutí šiesteho s ôsmym mužstvom Východnej konferencie OHL sa rozhodne nenudili. Prvá tretina začala skromne, a to dvomi gólmi domácich. O druhý sa postaral Dalibor Dvorský. Mladý Slovák nezaháľal a ďalšie body pridal hneď pri štarte prostrednej časti - v 21. minúte zaknihoval asistenciu a o pár sekúnd neskôr aj svoj druhý presný zásah.

Trojgólové predstavenie dokonal v 33. minúte ranou na 5:1. Zvyšné individuálne počiny už nechal na svojich kolegov a meranie síl tak ukončil s bilanciou 3+1. V zápase zaujala okrem Dvorského najmä druhá tretina, ktorá ponúkla až deväť gólov a Sudbury ju vyhralo 5:4.