Kane a Detroit, očakávané spojenie. Obnova spolupráce s DeBrincatom, ale s otáznikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane a Detroit, očakávané spojenie. Obnova spolupráce s DeBrincatom, ale s otáznikom

Ako ďaleko sa v play-off dostanú Kane a Detroit?
Ako ďaleko sa v play-off dostanú Kane a Detroit?Profimedia
Americký útočník Patrick Kane (35) sa podľa očakávaní na prelome novembra a decembra dohodol s novým klubom. Detroit bude pre neho tretím pôsobiskom v NHL a zároveň obnoví spoluprácu s bývalým spoluhráčom Alexom DeBrincatom (25). Nad skúseným krídelníkom však pre nedávne zdravotné problémy a následnú operáciu visí otáznik.

V utorok podpísal kontrakt, nastúpiť by mohol už 6. decembra v stretnutí proti Buffalu. Do úvahy prichádzajú prípadne aj zápasy so San Jose (8.12.) či Ottawou (10.12.), keďže on aj tím chcú, aby pred návratom ešte absolvoval niekoľko tréningov. Na prvom bol v stredu večer stredoeurópskeho času.

Očakávané spojenie

Kane po vypadnutí NY Rangers v play-off oznámil, že podstúpi operáciu bedrového kĺbu a určite nestihne úvod aktuálnej sezóny, pretože rekonvalescencia trvá od štyroch do šiestich mesiacov a pod nôž putoval až 1. júna. Zároveň dal vedieť svoje rozhodnutie hľadať si nový tím po štarte ročníka, aby aj on sám mal lepší prehľad o možnostich jednotlivých mužstiev. Hlavným cieľom totiž bolo bojovať o ďalší Stanley Cup. V drese Blackhawks vyhral tri.

Záujemcov o služby amerického krídelníka bolo naozaj veľmi veľa, ale Detroit mal najlepšiu východiskovú pozíciu vzhľadom na veľký voľný priestor pod platovým stropom. Z tohto hľadiska do úvahy prichádzalo ešte Buffalo, tím z rodného mesta samotného hráča.

Ten sa v minulosti vyjadril, že by si veľmi rád za Sabres, obľúbený klub z detstva, raz zahral. Nateraz sa tak nedeje. Záujem javili aj Toronto, Vegas, Colorado, Florida, Dallas či Carolina a vynorili sa aj možnosti o Tampe Bay alebo NY Rangers.

Z viacerých uhlov pohľadu sa spojenie Patrick Kane - Detroit javí ako najideálnejšie. Red Wings majú mladý tím doplnený skúsenejšími hráčmi, ktorý je na ceste do play-off. Momentálne sa nachádza na piatom mieste Východnej konferencie. Američan by mohol byť chýbajúcim dielikom do skladačky, pravým lídrom na ľade aj mimo neho. Navyše morálka mužstva po takomto podpise pôjde určite nahor.

Kane a DeBrincat budú trhať obrany súperov

V sezóne 2021/22 odohral DeBrincat svoj najlepší ročník, pozbieral 78 bodov vrátane 41 gólov. Stále mladý útočník v lete prišiel do organizácie Red Wings z Ottawy a v mužstve, ktorému odmalička fandil, sa mu náramne darí. Po dvadsiatich dueloch má na konte rovnaký počet bodov, strelil dvanásť gólov a pridal osem asistencií. Späť ale k spomínanej sezóne.

Vtedy nastupoval za Chicago v jednej formácii práve s Kaneom, ktorý získal dokonca 92 bodov (26+66) a bola to jeho tretia najlepšia sezóna v kariére.

Toto duo by teraz mohlo obnoviť svoju spoluprácu. Presne na to sa teší každý jeden fanúšik "červených krídel". Produktivita Kanea ale v ostatnom ročníku mierne klesla, nazbieral 57 bodov (21+36), odohral 73 duelov. Ďalších šesť bodov (1+5) pridal v play-off za NY Rangers.

Otáznik pre zranenie

Operácia bedrového kĺbu nie je pre vrcholového športovca nič jednoduché. Ide o typ zranenia, po ktorom sa málokto vráti a minimálne množstvom športovcov sa znova dostane do vrcholovej formy. To je ten otáznik, ktorý nad Kaneom visí. Má už totiž 35 rokov a jeho kariéra sa pomaličky končí. Po operácii začal korčuľovať v auguste a počas septembra povedal, že sa cíti dobre ako niekedy. Už predošlý ročník totiž dohrával so sebazaprením.

V histórii NHL sa iba dvaja hráči vrátili po takomto type zranenia. Boli nimi niekdajší výborný obranca Ed Jovanovski a súčasný center Nicklas Bäckstrom z Washingtonu. Ten však vynechá ďalšiu časť sezóny a špekuluje sa, do akej mieri ho tieto zdravotné komplikácie stále sužujú. Rovnaké zranenia podstúpil v minulosti aj tenista Andy Murray.

Momentálne nie je jasné, kedy Kane nastúpi na svoj prvý zápas za Detroit. Pôvodným plánom bolo podpísať kontrakt až keď bude úplne zdravý, no hráč ani organizácia doposiaľ bližšie informácie nepriniesli. Budúci člen Siene slávy NHL, ktorého dres s číslom 88 bude visieť pod stropom United Center v Chicagu, už skúsenosti z pôsobenia v Michigane, kde Detroit geograficky leží, má.

Pred 20 rokmi hrával v kategórii U16 za tím Honeybaked z mestečka Farmington Hills. A viete, kto sa v ňom narodil pred 25 rokmi? Alex DeBrincat. Kane tak po Chicagu a NY Rangers oblečie dres tretieho tímu z "Original Six". Spojenie, na ktoré sa teší celá NHL bude realitou už onedlho.