Hetrikový Chromiak, trojbodový Regenda a parádne rozbehnutý Dvorský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hetrikový Chromiak, trojbodový Regenda a parádne rozbehnutý Dvorský
Chromiak sa blysol skvelým osobným zápisom.
Chromiak sa blysol skvelým osobným zápisom.Profimedia
Slováci z nižších zámorských súťaží dali o sebe opäť vedieť. Skvelé vystúpenia predviedli najmä strelec hetriku Martin Chromiak (21) a trojbodový útočník Pavol Regenda (24). Zahanbiť sa znovu nenechal ani Dalibor Dvorský (18).

Tucson - Ontario 1:5

Na ľade Roadrunners bol naplánovaný súboj vysoko postavených kádrov Pacifickej divízie AHL. Zápas bol aj stretom troch slovenských hokejistov - na strane domácich to boli Miloš Kelemen a Patrik Koch, za hostí nastupoval Martin Chromiak. Práve posledný menovaný zažil parádny večer - zažiaril hetrikovým vystúpením a pridal aj asistenciu.

Útočník patriaci LA Kings tak nemal prsty iba v jedinom zásahu svojho mužstva. Dva z jeho gólov mali prívlastok presilovkové. Ontario zvládlo dôležitú bitku a po zisku dvoch bodov sa zaradilo na tretiu priečku presne za 50-bodový Tucson, ktorý má ešte zápas k dobru. Po 39 odohraných dueloch má Chromiak bilanciu 12+8.

Iowa Wild - San Diego 3:6

Tím Wild privítal na svojom ľade mužstvo Gulls, šlo o duel celkov, ktoré sa nenachádzajú na postupových priečkach. Domácim patrí v Centrálnej divízii AHL šieste miesto, hostia boli v Pacifickej pred týmto meraním síl na pozícii číslo desať. Postavenie sa im však o jednu priečku podarilo vylepšiť a značnú zásluhu má na tom Regenda.

Slovenský reprezentant sa postaral hneď o prvé dva gólové momenty celého zápasu, ktoré od seba delilo iba 29 sekúnd. Následne sa do štatistík zapísal asistenciou pri zásahu do prázdnej bránky na 5:3. Na gól z predchádzajúceho predstavenia tak nadviazal tromi bodmi a po zranení sa dostáva do formy.

V AHL sa gólovo presadil aj Adam Sýkora, ktorý prispel k výhre svojho Hartfordu 4:2 na klzisku Clevelandu Monsters. Bodoval aj Marián Studenič, keď zaknihoval asistenciu pri úvodnom zásahu Coachelly, v strete so svojím bývalým klubom Texasom Stars však prehral.

V OHL si gólovú čiarku zapísal Jakub Chromiak, jeho Kingston zdemoloval Niagaru IceDogs 10:0. V rovnakej súťaži sa na streleckú listinu zapísal aj Ondrej Molnár, ktorého Erie Otters ale v 11-gólovej prestrelke prehralo s Oshawou Generals.

Dalibor Dvorský znovu potvrdil vynikajúcu športovú fazónu. O triumfe Sudbury rozhodol v 19. sekunde predĺženia stretnutia s North Bay Battalion. K dôležitému zásahu pridal aj asistenciu. V ostatných šiestich zápasoch tak má úchvatnú bilanciu 7+7, v ročníku nazbieral za 28 duelov už 49 kanadských bodov.