Zlé správy pre Slovensko. Studeničov Texas v divíznom finále AHL, debutový gól Nemca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlé správy pre Slovensko. Studeničov Texas v divíznom finále AHL, debutový gól Nemca
Studenič sa môže tešiť na minimálne ďalšie štyri zápasy v prebiehajúcej sezóne.
Studenič sa môže tešiť na minimálne ďalšie štyri zápasy v prebiehajúcej sezóne.Twitter @TexasStars
Zámorská hokejová AHL v noci na štvrtok spoznala prvého postupujúceho do divízneho finále (celkovo sú v lige štyri divízne finále).

Texas Stars - Rockford IceHogs 4:2

/ stav série 3:0 - postupuje Texas /

Postarali sa o to Marián Studenič a jeho Texas, ktorí v najkratšom možnom čase zdolali Rockford 3:0 na zápasy. Slovenský krídelník získal v sérii štyri body za dva góly a dve asistencie, záverečnú z nich pridal pri štvrtom góle Stars v presilovke. 

Najbližší súper Studeniča a spol. vzíde zo súboja medzi Milwaukee a Manitobou, pričom Manitoba vedie v sérii na duely 2:1. 

Z postupu Texasu zároveň vyplýva, že Slovensko s veľkou pravdepodobnosťou prichádza o jednu z posledných možných zámorských posíl pre majstrovstvá sveta v Lotyšsku, ktoré sa začínajú budúci týždeň v piatok.

Studenič patrí medzi opory svojho tímu, zároveň je v hre aj Dallas v NHL, kde by mohol zaskočiť v prípade zranení. Šanca, že by zámorské organizácie pustili Slováka na európske klziská, je pomerne nízka.

Utica Comets - Toronto Marlies 2:5

/ stav série 1:2 /

Vyrovnávajúci zásah Šimona Nemca na 2:2 nestačil Utice na zisk mečbalu v sérii. Toronto vedie 2:1 z pohľadu stretnutí, v sobotu môže na ľade Comets spečatiť svoj postup.

Devätnásťročný obranca si v druhej tretine nakorčuľoval do pásma, vypýtal si puk na ľavom kruhu a švihom brankárovi nedal šancu (na videu od 3:21). Bol to Nemcov piaty bod v play-off AHL a zároveň vôbec prvý gól v zámorí vo vyraďovacej časti, ktorým si vypýtal ocenenie tretej hviezdy duelu.