Bartánus vyhral rekordný šiesty titul: Nechystám sa končiť, chcem siedmy, odkazuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bartánus vyhral rekordný šiesty titul: Nechystám sa končiť, chcem siedmy, odkazuje

Bartánus s medailou pre víťaza ligy za sezónu 2022/2023.
Bartánus s medailou pre víťaza ligy za sezónu 2022/2023.Šimon Pavlišin
Slovenský útočník Marek Bartánus (36) vyhral svoj šiesty titul v najvyššej slovenskej súťaži a vyrovnal rekordný zápis.

Na tejto úrovni sú aj Richard Kapuš a Matej Češík. Niektoré zdroje uvádzajú takisto Juraja Sýkoru, ale ten má na konte päť úspechov. Počas ročníka 2002/03 síce začínal v neskôr majstrovskom Slovane, lenže dohral ho za Skalicu. V play-off nepomohol "belasým" a nemôže figurovať v majstrovskom kádri.

Bartánus vyhral prvý slovenský titul v roku 2012 ako člen Slovana Bratislava. Následne sa v sezónach 2013/14 aj 2014/15 tešil ako hráč Košíc. Roky 2018 i 2019 mu priniesli oslavy v drese Banskej Bystrice. Pôvodne získal rodák z Liptovského Mikuláša svoj šiesty titul už v roku 2020, ten bol "baranom" po pôvodnom pridelení odobratý.

Skúsený krídelník odohral v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže 661 zápasov (177+198), raz bol jej najlepším strelcom a ďalších 155 pridal duelov v play-off (40+41). Bývalý draftová voľby Tampy Bay obliekala aj dresy Skalice, Piešťan, Michaloviec, Vítkovíc, Karlových Varov či Ajoie. V roku 2016 reprezentoval Slovensko na MS.

Bartánus si vo finálovom súboji pripísal asistenciu na vôbec posledný gól sezóny.
Bartánus si vo finálovom súboji pripísal asistenciu na vôbec posledný gól sezóny.Šimon Pavlišin

5. zápas finále: Košice - Zvolen 3:0

V exkluzívnom rozhovore počas majstrovských osláv Bartánus prezradil, že šesť nepovažuje za konečné číslo: "Nechystám sa končiť. Chcem siedmy titul. To je to, čo ma bude hnať dopredu," hovorí.

"Každý titul, ktorý som vyhral, bol o partii. Veľmi sa teším. Tak, ako som sa tešil z každého jedného, pretože nikdy neviete, kedy ho môžete opäť vyhrať. Pevne verím, že ak táto partia ostane pokope, tak môže ešte veľa dokázať," pokračuje.

Veľmi si pochvaľoval hlavne tím, ktorý sa v Košiciach vytvoril: "Je to jeden neopísateľne krásny pocit. Som veľmi rád, že sme po ôsmich rokoch priniesli do Košíc titul. Môže za to skvelá partia, boli sme odmenení. Oslavy nebudú mať konca kraja, ale to patrí k tomu, veľmi sa tešíme," dodal dobre naladený Bartánus.