Cingelov prvý návrat na ľad Hradca. Bolo to naozaj krásne, tešil sa z privítania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cingelov prvý návrat na ľad Hradca. Bolo to naozaj krásne, tešil sa z privítania
Kometa sa tešila z vysokého víťazstva.
Kometa sa tešila z vysokého víťazstva.Profimedia
Koncom apríla ešte zažíval s tímom z Hradca Králové dlhú cestu play-off, hoci po zranení už len ako divák. Teraz sa Lukáš Cingel (31) prvýkrát vrátil na ľad a bol to veľmi sladký návrat. Pod Bielou vežou zvíťazil nad brnianskou Kometou 5:1.

Mountfield - Brno 1:5

Slovenský útočník v rozhovore s novinármi po zápase na štadióne, ktorý bol šesť rokov jeho domovom, spomínal na zážitky a skúsenosti.

"Veľmi som sa tešil, mám tu veľa kamarátov a známych. Bolo to výnimočné. Na Hradec budem vždy spomínať len v dobrom, strávil som tu väčšinu svojho hokejového života," povedal Cingel.

Domáci klub mu na privítanie pripravil spomienkové video a fanúšikovia transparent s dominantnými šestkami. Jedna symbolizovala jeho dobu pôsobenia v Mountfielde, druhá číslo, ktoré kreatívny center nosil na drese. "Chcel by som sa všetkým poďakovať za super privítanie. Za video aj za choreo. Bolo to naozaj krásne," odkázal Cingel.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Na zápas bude spomínať ešte radšej vďaka tomu, že s Kometou oslavoval pomerne vysoké víťazstvo. "Získať všetky body proti Hradcu je skvelé, pretože vieme, že majú výborný tím. Videli sme to už v prvom zápase u nás. Sme radi, že sme si ukázali, že hokej hrať vieme," ocenil Cingel, ktorý sa nevyhol ani príspevku do šatne. "Musel som niečo vypísať. Trochu to zabolí, ale som rád za body," usmieval sa.

Hradec sa doma stále trápi

Brňania mali dobrý štart a po prvej tretine viedli o gól. Hostia nemilosrdne trestali chyby Hradca. Neunikli im obrancovia, útočníci a napokon ani brankár Patrik Bartošák, a tak skóre narástlo z pohľadu domácich na hrozivých 1:5.

"Musíme sa z toho poučiť, to sa nesmie stávať. Je to do očí bijúce, potom to kazí celý výkon v zápase," povedal Aleš Jergl. "Zápas sme si prehrali sami. Musíme si k tomu niečo povedať a do ďalšieho zápasu ísť s úplne iným nastavením," vyzval útočník porazených.

Obhajcovia strieborných medailí sa pred domácim publikom zatiaľ trápia, zo siedmich zápasov získali iba osem bodov. "Bohužiaľ, nedarí sa nám. Stále je to o jednom či dvoch góloch. Chyba je stále rovnaká, a to v predbránkových priestoroch, kde musíme byť silnejší a dotlačiť tam nejaké góly," zamyslel sa Jergl.

Kým hradecká výsledková krivka po dobrom vstupe do ligy klesá, v Brne je nálada oveľa lepšia ako na začiatku súťaže. Kometa sa pod vedením trénera Jaroslava Modrého postupne posúva v tabuľke nahor a momentálne je na šiestom mieste.

"Zjednodušili sme hokej, veríme si a sme v priestoroch, kde by sme mali byť. To nám pomáha v sebadôveru. Aj Domino nás drží," pochválil Cingel brankára Dominika Furcha, ktorý úradoval aj v Hradci Králové. "Má skvelé zákroky a dáva nám šancu vyhrať," dodal slovenský útočník.