Najlepší štart Sparty ukončil Slovák. Bojujeme a vychádza to, vraví Cingel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší štart Sparty ukončil Slovák. Bojujeme a vychádza to, vraví Cingel
Cingel strelil víťazný gól v súboji so Spartou.
Cingel strelil víťazný gól v súboji so Spartou.Profimedia
Kometa Brno potvrdila zlepšenú formu na ľade neporazenej Sparty Praha a po výsledku 2:0 si po úvodných štyroch zápasoch bez bodu pripísala tretie víťazstvo v rade. Už po 26 sekundách tretej tretiny strelil víťazný gól slovenský útočník Lukáš Cingel (31).

Cingel po cennom triumfe v hlavnom meste novinárom popísal gólovú situáciu, pri ktorej po jeho dorážke prepadol puk za gólmana Jakuba Kovářa a obranca David Němeček si ho hokejkou nešťastne zrazil do bránky. Takisto pochválil výkon brankára Komety Dominika Furcha.

"Videl som tam puk, snažil som sa ho dostať na bránku a nejak sa to tam domotalo. To sú presne také dorážky. Pekné góly už padajú málo. Po druhej tretine sme si v šatni povedali, že to bude o jednej strele a nejakom šťastnom odraze. Aj po tomto góle sme hrali rovnaký hokej, boli sme obetaví a bolo tam veľa zblokovaných striel. Keď sme to nezblokovali, bol tam Domino."

Sparta zažívala najlepší štart do českej extraligy v histórii klubu, keď zo šiestich zápasov stratila len dva body a prvýkrát neuspela až proti Komete. "Vedeli sme, že to bude ťažké, oni sú kvalitní na puku. Takisto, že to bude boj o jednom góle," dodal Cingel.

Kometa nadviazala na nevydarený vstup do sezóny víťazstvami doma s Českými Budějovicami (4:0) a v Kladne (4:1). "Začali sme veriť jeden druhému, že keď si dáme puk, tak to bude fungovať. Sme radi, že sme to zlomili, ale stále je na čom pracovať," povedal slovenský hokejista, ktorý pred sezónou posilnil Kometu príchodom z Hradca Králové.

Štatistiky duelu v Prahe
Štatistiky duelu v PraheFlashscore

Brankár Furch si udržal čisté konto druhýkrát z posledných troch zápasov. "Navzájom si pomáhame - on nám a my jemu. Bojujeme a sme radi, že to vychádza. V zápase nám stále nám dáva šancu, aby sme to zvrátili na našu stranu a drží nás nad vodou," pochválil kolegu Cingel.

Za zlepšenými výsledkami mužstva vidí zjednodušenie hry. "Nemyslím si, že Kometa je iná. Na začiatku sme tiež veľmi chceli, ale myslím si, že sme to prekombinovali, zbytočne sme držali puk. Teraz sa snažíme hrať jednoducho, pretože hokej už je iný. Chceme držať hru pred sebou, to sme si povedali a snažíme sa to dodržiavať," povedal hráč, ktorý má skúsenosti aj v drese Sparty.

Cingel hral za pražský klub v rokoch 2014 až 2017. Duel proti svojmu bývalému klubu stále považuje za prestížnejší. "V Prahe som strávil päť rokov, z toho tri v Sparte. Človek myslí na to, že tu hral. Ešte k tomu, keď príde toľko divákov." spomenul Cingel najvyššiu návštevu v tejto sezóne, a to 10 554 divákov.

Tabuľka českej extraligy
Tabuľka českej extraligyFlashscore