Jágr a jeho Kladno ostávajú v českej Extralige, baráž proti Vsetínu mala iba štyri zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jágr a jeho Kladno ostávajú v českej Extralige, baráž proti Vsetínu mala iba štyri zápasy
Jágr a jeho Kladno ostávajú v českej Extraligy, baráž proti Vsetínu mala iba štyri zápasy
Jágr a jeho Kladno ostávajú v českej Extraligy, baráž proti Vsetínu mala iba štyri zápasyProfimedia
Hokejisti Kladna vyhrali v baráži o udržanie sa v českej Extraligy proti víťazovi Chance ligy Vsetínu hladko 4:0 na zápasy a súčasťou najvyššej súťaže budú aj v nasledujúcom ročníku.

Vsetín - Kladno 3:4

/konečný stav série 0:4/

Kladno vyhralo postupne 4:1, 7:2, 3:2 a 4:3. V základnej časti skončilo na poslednom mieste, získalo 39 bodov a vyhralo iba jedenásť zápasov. Následne nehralo od 3. marca až do začiatku baráže, ktorý bol 17. apríla. Do nej nastúpil aj Jaromír Jágr. Legendárny útočník skóroval v druhom stretnutí, k tomu pridal aj asistenciu.

Vo veku 52 rokov a 63 dní sa stal najstarším strelcom v histórii profesionálneho hokeja, čím prekonal aj legendu NHL Gordieho Howa. Ten naposledy strelil gól za Hartford Whalers v roku 1980, keď mal 52 rokov a 9 dní.

 Howe mal pri odchode z NHL 52 rokov a 11 dní, potom sa vo veku 69 rokov objavil na ľade v roku 1997 v zápase nižšej profesionálnej ligy IHL. Extraligovým rekordérom v Česku je pardubický Evžen Musil, ktorý v roku 1997 nastúpil proti Vsetínu vo veku 70 rokov a 10 dní, ale len na prvé striedanie.

Počas základnej časti odohral za Kladno osemnásť zápasov aj slovenský obranca Martin Nemčík, získal v nich dve asistencie, ale v baráži nehral. Paradoxne v dlhodobej fáze sezóny 2023/24 mali rytieri v mužstve najproduktívnejšieho obrancu celej Extraligy. Jiří Ticháček nazbieral 43 bodov (13+30).