Je to pre mňa prestížnejšie, hovorí pred semifinále proti Hradcu slovenský útočník Dej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je to pre mňa prestížnejšie, hovorí pred semifinále proti Hradcu slovenský útočník Dej

Dej sa vráti na veľmi dobre známe miesto, kde chce uspieť.
Dej sa vráti na veľmi dobre známe miesto, kde chce uspieť. Profimedia
Pre slovenského útočníka Rastislava Deja (34) bude semifinálová séria českej hokejovej extraligy proti Hradcu Králové prestížnejšia ako proti iným klubom.

Súčasná opora Vítkovíc pôsobila v Mountfielde päť sezón, no od roku 2017 je nepretržite súčasťou ostravského klubu. V predošlom pôsobisku získal bronz. "Je to pre mňa trochu prestížnejšie, ale odkedy som odišiel, tak v klube nezostal takmer nikto. Možno dvaja alebo traja chalani a aj tí medzitým boli v iných mužstvách," povedal Dej.

Defenzívne zameraný hokejista prišiel do Hradca Králové v roku 2012 po zisku titulu s Karlovými Varmi. Po jednom roku zažil sťahovanie klubu z Českých Budějovic do súčasného mesta.

"Spomínam na to veľmi rád, pretože to bola jedna časť mojej kariéry. Zišlo sa tam mnoho skvelých hokejistov. Po presťahovaní to bola euforická doba, od začiatku chodilo veľmi veľa ľudí. Vždy sa tam rád vrátim, no v semifinále som na opačnej strane. Bojujem za Vítkovice," pokračoval.

Vítkovice majú so svojim najbližším súperom horšiu bilanciu vzájomných zápasov, ale dve z troch prehier v tejto sezóne prišli počas predĺženia alebo nájazdov. "Súper je kompaktný, dobre korčuľuje, napáda a hrá aktívne na oboch stranách klziska. Vezie sa na víťaznej vlne. Bude to bojovná séria. V tejto fáze sú kvalitné všetky tímy. Musíme sa dobre pripraviť," očakáva rodák z Považskej Bystrice.

Predchádzajúce vzájomné súboje.
Predchádzajúce vzájomné súboje.Flashscore

Podľa Deja nemá cenu zameriavať sa na jednotlivcov. "Nemôžeme sa sústrediť napríklad iba na Okuliara. Takých rýchlych a dravých hráčov, ktorí dôrazne hrajú pred bránkou, majú päť či šesť. Hlavne tento priestor rozhoduje v play-off. Štyri alebo päť metrov pred bránkou padá najviac gólov. Potom je to, samozrejme, o presilovkách a oslabeniach. Musíme sa vyvarovať faulov, s čím sme bojovali celú sezónu. Potrebujeme v tom byť úspešnejší," uvedomuje si.

Vítkovice sa cez štvrťfinále nedostali od neúspešnej finálovej účasti v roku 2011, takže za 12 rokov je to už teraz najlepšie umiestnenie klubu v lige. Mužstvo počas základnej časti bodovo ťahali hlavne legionári. Na prvých šiestich priečkach kanadského bodovania bol iba jeden Čech.

Program série.
Program série.Flashscore

Poznať to je aj na atmosfére počas domácich stretnutí. "Užívame si to. Pripravujeme sa s dobrým pocitom, no i zodpovednosťou. Musíme si vážiť, že sme sa dostali až sem. Nepodarí sa to každý rok. Treba doladiť niektoré detaily, ktoré môžu rozhodovať. Je skvelé, že sme v semifinále, no dúfam, že si všetci uvedomujú, že takáto šanca neprichádza zakaždým, takže budú bojovať zo všetkých síl," dodal Rastislav Dej.