Košičania zabojujú o titul, hráči sa zhodli: Klobúk dole pred Michalovcami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košičania zabojujú o titul, hráči sa zhodli: Klobúk dole pred Michalovcami
Derby východu vyhrala jeho metropola.
Derby východu vyhrala jeho metropola. TASR
Hokejisti HC Košice napokon potvrdili pozíciu favorita a po víťazstve v semifinálovej sérii play-off Tipos extraligy sa stali prvými finalistami. Séria proti Michalovciam však trvala maximálny počet zápasov a podľa útočníka Mareka Bartánusa (36) sa v nej napokon ukázali kvalita a skúsenosti "oceliarov". Tí si na meno finálového súpera počkajú do konca štvrtkového zápasu Zvolen - Spišská Nová Ves.

Košičania zdolali vo štvrťfinále Nitru pomerne hladko 4:1 na zápasy a v pozícii favorita boli aj proti Michalovciam. Dvomi víťazstvami na domácom ľade ju začali napĺňať, no následne prehrali tri stretnutia za sebou a za stavu 2:3 boli jednu prehru od konca sezóny. Napokon však zvládli "existenčný" šiesty zápas na ľade Michaloviec a následne pred plným hľadiskom Steel arény potvrdili výhodu domáceho prostredia.

Výsledky 5 duelov od stavu série 2:0 pre Košice
Výsledky 5 duelov od stavu série 2:0 pre KošiceFlashscore

Tréner Dan Ceman, ale aj hráči po sérii uznanlivo hodnotili výkon protivníka, ktorý sa na sériu s Košicami naladil postupmi cez Trenčín a Slovan Bratislava. "Dostali sme mužstvo, ktoré bolo na víťaznej vlne a v eufórii. Mali sme pred sebou nejaký cieľ, no bolo to hlavne o hlavách. Klobúk dole pred Michalovcami. Som veľmi rád, že sme to zvládli. Ukázala sa kvalita a skúsenosti v našom mužstve," povedal útočník Marek Bartánus.

Práve on je jediný hráč zo súčasného košického kádra, ktorý si za Košice zahral pri ich predošlej finálovej účasti v roku 2015. "Oceliari", v ktorých kádri bol aj súčasný športový manažér Gabriel Spilar, vtedy zdolali Banskú Bystricu 4:2 na zápasy.

Rozhodujúci siedmy semifinálový zápas proti Michalovciam gólovo načal útočník Marek Slovák. "Bol to emočne veľmi ťažký duel. Dobre sme ho začali, viedli sme 1:0. Potvrdilo sa však, že je to náročná séria. Michalovcami si zaslúžia uznanie. Do semifinále išli cez ťažké série s Trenčínom a Slovanom. Napokon sa ukázalo, že majú sily, no my sme mali ešte viac," poznamenal strelec úvodného zásahu.