Košice zažijú medailový ročník. Chovan: Chvíľka eufórie a príprava na semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice zažijú medailový ročník. Chovan: Chvíľka eufórie a príprava na semifinále

Aký lesk bude mať košická medaila?
Aký lesk bude mať košická medaila?TASR
Zopár hodín sa potešiť z postupu, ale pozornosť zamerať na prípravu na semifinále. Také sú plány hokejistov HC Košice, ktorí v piatok ukončili štvrťfinálovú sériu play-off Tipos extraligy po výhre nad Nitrou 4:1 na zápasy. Postupom medzi štyri najlepšie tímy zároveň majú istotu medaily.

V základnej časti obsadili prvé miesto, takže v konečnom účtovaní neskončia na horšom než treťom mieste. Už teraz je jasné, že dosiahnu najlepšie umiestnenie od roku 2016, keď takisto triumfovali v základnej časti a v semifinále podľahli Banskej Bystrici 2:4 na zápasy. Tretia priečka však nie je tohtosezónny cieľ "oceliarov". Košickí hráči ho v pozápasových rozhovoroch zvyčajne nedefinujú, no je zrejmé, že fanúšikovia aj vedenie klubu veria v celkový triumf. Postupom cez Nitru sa k nemu priblížili.

Košičania zdolali desiaty tím základnej časti aj vďaka dôslednej hre v obrane. "O tom je play-off. Je nevyhnutné začať dobre v defenzíve, okrem jedného zápasu sme to do bodky plnili," poznamenal kapitán Michal Chovan. Košičania spečatili prienik medzi najlepši štvoricu na domácom ľade víťazstvom, po ktorom sa nezvyčajne dlho radovali s fanúšikmi. Tí si domácich hráčov vypýtali z kabíny späť na ľad.

Strelci posledného duelu v Košiciach
Strelci posledného duelu v KošiciachFlashscore

"Dnes bola vynikajúca atmosféra, ale takisto aj na nedávnych zápasoch. Verím, že to tak bude pokračovať. Teraz si chvíľku v eufórii užijeme postup, ale už musíme začať s prípravou na semifinále," poznamenal Chovan.

Košice sú druhý tím s istým postupom do semifinále, o deň skôr sa rovnaký úspech podaril aj Zvolenu, ktorý skončil po základnej časti tretí. Tieto mužstvá sa v semifinále s určitosťou nestretnú. Súperom východniarov bude ten z postupujúcich, ktorý sa v základnej časti umiestnil najnižšie. Ak hráči Michaloviec postúpia cez Slovan Bratislava, tak práve oni vyzvú v ďalšej sérii celok z metropoly východu. V opačnom prípade narazí košický káder na víťaza série Banská Bystrica - Spišská Nová Ves.