Michalovčania si pred semifinále veria. Mihálik: Bude to veľké derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovčania si pred semifinále veria. Mihálik: Bude to veľké derby
Zemplínčania zažijú ďalšiu vyraďovaciu sériu.
Zemplínčania zažijú ďalšiu vyraďovaciu sériu.Profimedia
Po dvoch tradičných hokejových baštách si hokejisti Michaloviec veria aj na tretiu. Z extraligového play-off už vyradili Duklu Trenčín aj Slovan Bratislava a pred semifinálovou sériou proti HC Košice si veria.

Pre michalovskú Duklu ide o druhú semifinálovú účasť počas 4-ročného pôsobenia v slovenskej extralige. Do sezóny 2020/2021 vstúpila s ambicióznym kádrom, ktorý obsadil v základnej časti 2. miesto a po semifinálovej prehre s Popradom napokon skončil na 3. priečke. V prebiehajúcom ročníku sa tímu dlho nedarilo stabilizovať výkony, až dvakrát došlo k zmene na poste hlavného trénera a výsledkom bolo 8. miesto po základnej časti.

Umiestnenie Michaloviec po základnej časti extraligy
Umiestnenie Michaloviec po základnej časti extraligyFlashscore

Už pod vedením najmladšieho lodivoda v súťaži 35-ročného Petra Kúdelku Michalovčania zvládli kvalifikačnú sériu play-off s Duklou Trenčín, ktorú zdolali 3:2 na zápasy. Krátko po poslednom zápase proti Trenčínu sa z michalovského tímu ozývali hlasy, že si verí aj na Slovan. Séria napokon ukázala, že to neboli iba sebavedomé frázy, ktoré vyplynuli z eufórie po víťazstve v rozhodujúcom zápase.

Po skalpoch Trenčína a Slovana Bratislava si veria aj na ďalší najvýraznejší klub slovenskej histórie, ktorý vstúpil do vyraďovacích bojov v pozícii víťaza základnej časti. "Bude to štandardná séria play-off, navyše regionálne derby. Verím, že naši zverenci dajú do toho maximum a budú lepší než súper," poznamenal Kúdelka.

V michalovskom tíme pôsobí 10 hráčov s košickou minulosťou, v tíme súpera sú štyria, ktorí v minulosti hrali za Duklu. Pre viacerých z nich pôjde o špecifickú sériu, v ktorej zohrá úlohu prestíž. "Všetci sa na to tešíme. Pre nás, Košičanov, to bude špecifické, keďže sme v tamojšom HC dlho pôsobili," povedal obranca Christián Michalčin, ktorý sa po bezgólovej základnej časti dvakrát strelecky presadil v sérii proti Slovanu.

Michalovčania by Košiciam radi vrátili vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru 2:4 na zápasy. V základnej časti ich dokázali trikrát zdolať, no tri predchádzajúce vzájomné zápasy sa skončili víťazstvami Košíc. "Bude to veľké derby. Všetci sa tešíme na plný štadión a to, že budeme hrať ďalšie zápasy pred našimi fanúšikmi. Verím, že prekvapíme aj ďalšieho favorita. Keď do toho dáme srdce, určite máme šancu na úspech," povedal kapitán michalovského tímu Vladimír Mihalik.

Defenzívy košického a michalovského tímu patrili k najlepším v dlhodobej časti. Obrana, na čele so Stanislavom Škorvánkom, bola kľúčová aj pri víťazstve nad Slovanom Bratislava. V životnej fazóne si verí aj proti tímu, ktorého dres v minulosti obliekal.

"V základnej časti sme ich dokázali viackrát zdolať, takisto aj oni nás. Oni musia, my znovu môžeme. To môže byť naša výhoda. Verím, že sa popasujeme o postup," poznamenal Škorvánek, na ktorého nadviazal útočník Dávid Buc. "Každá séria a každý zápas sa začínajú za stavu 0:0. My znovu pôjdeme od zápasu k zápasu. S Košicami sme mali vyrovnané zápasy, vedeli sme ich zdolať. Určite sa na nich dobre pripravíme." uviedol 36-ročný hokejista.