Michalovce doma uspeli po druhý raz a vyrovnali sériu s Košicami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce doma uspeli po druhý raz a vyrovnali sériu s Košicami

Radosť hokejistov Michaloviec.
Radosť hokejistov Michaloviec.Profimedia
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo štvrtom semifinálovom zápase play-off Tipos extraligy nad HC Košice 4:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy vyrovnali stav na 2:2. Piaty duel je na programe v sobotu v Košiciach.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 9. Bjalončík (Okoličány, Michalčin), 17. Buc (Bjalončík, Pereskokov), 45. Pereskokov (tr. strieľ.), 49. Buc (Zabusovs) - 38. Lamper

Rovnako ako v utorňajšom zápase, aj tentoraz otvoril skóre Peter Bjalončík, na ktorého ešte v prvej tretine nadviazal Dávid Buc. Košičania znížili až v závere druhej časti, keď sa tretím gólom v play-off presadil Patrik Lamper. Dôležitý moment priniesla 45. minúta, v ktorej Slovák fauloval Okoličányho a z následného trestného strieľania Pereskokov zvýšil na 3:1. Michalovčania hrali v eufórii, ktorú zvýraznil presilovkový gól Buca v 49. minúte na konečných 4:1.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Obaja tréneri spravili pred štvrtým zápasom viacero zmien v zostave. Z michalovskej vypadol zranený útočník Jakub Suja a na súpisku sa nedostal útočník Joseph Garreffa. Nahradili ich Filip Vašaš s Kristapsom Bazevičsom a prvýkrát v play-off sa do zápasovej zostavy dostal obranca Roman Novák. Tréner košického tímu Dan Ceman zmenil zloženie niektorých formácií. Do prvej sa po zranení prebojoval útočník Patrik Rogoň, na zápasovú súpisku sa pred štvrtým zápasom nedostal Radoslav Tybor.