Na úvod sa chytil, potom ho zaskočila triešť. Toto sa nedá predvídať, smútil Konrád

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na úvod sa chytil, potom ho zaskočila triešť. Toto sa nedá predvídať, smútil Konrád

Branislav Konrád dostal v Třinci kuriózny gól.
Branislav Konrád dostal v Třinci kuriózny gól.Profimedia
Kuriózny gól naštartoval hokejistov Třinca k jasnému víťazstvu 5:0 nad Olomoucom. Slovenský brankár Branislav Konrád (36) išiel za bránku po puk, ten sa však zastavil v ľadovej triešti.

Třinec - Olomouc 5:0

K puku sa tak ako prvý dostal domáci útočník Patrik Hrehorčák a po jeho prihrávke skóroval do prázdnej bránky v druhej minúte Adam Polášek.

"Išiel som pomôcť chlapcom s rozohrávkou. Pri mantineli nebola nie že voda, ale nejaká triešť, asi desať, možno dvadsať centimetrov veľká. Vôbec som o tom nevedel, puk sa úplne zastavil," opísal situáciu novinárom Konrád.

"Puk som hrať nemohol a ani som sa nestihol vrátiť do bránky. Taká zlá situácia. Človek tam ide stokrát za zápas... Keby puk išiel po plexiskle, ani by som tam nešiel. Na tých nových sa to odráža všelijako. Bohužiaľ, toto sa nedá predvídať," dodal.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Konrád sa vytiahol hneď v úvodnom striedaní, keď v situácii dvoch na jedného zachytil hokejkou prihrávku Martina Růžičku na Richarda Pánika.

"Cítil som sa dobre, prvým dobrým zákrokom som sa chytil a potom príde toto. Sú však veci, ktoré neovplyvníme. Sem-tam si kričíme, že je vzadu voda, pozor na ňu, ale žiadna tam nebola. Ale to už je jedno, nevrátime to," dodal.

Vyzeralo to, že Olomouc gól poslal do kolien. V ôsmej minúte inkasoval druhýkrát a počas celého duelu nekládol väčší odpor. 

"V ďalšom stretnutí môžeme dostať gól v druhej či tretej minúte, ale musíme ísť ďalej. Zápas trvá šesťdesiat minút, dá sa to otočiť. Keby sme za stavu 0:2 strelili gól, mohli sme sa trochu nakopnúť. Bohužiaľ, nestalo sa. Třinec bol lepší a zaslúžene vyhral," priznal.

Olomouc často prepadával a nechával voľných hráčov v predbránkovom priestore, za čo ho Třinec trestal. Tréner hostí Jan Tomajko na tlačovej konferencii spomenul, že od úvodného striedania podali slabý výkon a od väčšieho prídelu ich zachránil Konrád.

"Máme reprezentačnú prestávku, musíme si to pozrieť, rozobrať to a poučiť sa z toho. A začať lepšie, takto to ďalej nejde," poznamenal Konrád.