Nitra porazila Košice a znížila stav štvrťfinálovej série, Michalovce vedú nad Slovanom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra porazila Košice a znížila stav štvrťfinálovej série, Michalovce vedú nad Slovanom
Aktualizované
Nitrania ešte neskladajú zbrane.
Nitrania ešte neskladajú zbrane.Profimedia
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v utorok v treťom stretnutí štvrťfinále play-off Tipos Extraligy nad Košicami 5:2. Znížili tak stav série na 1:2. Hráči Michaloviec pokorili Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení a v sérii sa dostali do vedenia 2:1.

HK Nitra - HC Košice 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly: 11. Tvrdoň (Baláž, Bajtek), 40. Green (Gill, Tvrdoň), 56. Baláž (Elmer, Krivošík), 58. Buncis (Lacka), 59. Elmer - 16. Rogoň (Chovan), 19. Linet (Breton, Hovorka). Rozhodovali: Baluška, Goga - Junek, Synek, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3451 divákov.

/stav série: 1:2/

Vedenia sa ujali v 11. minúte Nitrania zásluhou Tvrdoňa, ešte do prestávky však hostia stav otočili gólmi Rogoňa a Lineta. V polovici stretnutia "corgoňov" podržal pri úniku Fejesa brankár Kašík a domácim dal šancu v zápase uspieť.

Nitranom sa podarilo vyrovnať 12 sekúnd pred koncom prostrednej časti pri presilovke o dvoch hráčov po delovke Greena. Zápas sa rozhodol v závere, keď nedisciplinovanosť Košíc potrestal sekundu po uplynutí početnej výhody Baláž a prvý bod Nitry v sérii potvrdili dvoma gólmi legionári Buncis a Elmer.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 3:2 pp (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 17. Paločko, 34. Glazkov (Pereskokov, Suja), 64. Pereskokov (z tr. strieľania) - 49. Beňo (Pecararo), 55. Pecararo (Harris, Sersen). Rozhodovali: Orolin, Žák - Bogdaň, Stanzel, vylúčení: 1:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3800 divákov.

/stav série 2:1/

Domáci otvorili skóre duelu v 17. minúte, Matúš Paločko po samostatnom úniku prekonal bekhendom brankára Jareda Coreaua. Po polovici zápasu prišlo k súboju práve medzi Paločkom a obrancom hostí Mattom Mackenziem. Domáci hráč opustil ľad na nosidlách, keď utrpel vykĺbenie oboch ramien a zamieril na vyšetrenie do nemocnice.

V 34. minúte zvýšil obranca Ivan Glazkov na 2:0, úradujúci majster však v tretej tretine po góloch Michala Beňa a Liama Pecarara vyrovnal na 2:2. Duel tak dospel až do predĺženia, v ňom rozhodol o triumfe Michaloviec Vadim Pereskokov, ktorý v 64. minúte premenil trestné strieľanie.