Otočil som stranu. Mám iný dres a budem profesionál, hovorí Marcinko o prestupe do Brna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Otočil som stranu. Mám iný dres a budem profesionál, hovorí Marcinko o prestupe do Brna

Tomáš Marcinko bude od novej sezóny pôsobiť v Brne.
Tomáš Marcinko bude od novej sezóny pôsobiť v Brne.Kometa Brno
Po šiestich rokoch v drese "Oceliarov", s ktorými získal štyri majstrovské tituly, prestúpil slovenský útočník Tomáš Marcinko (35) do Brna, s ktorým začal prípravu na ľade. Skúsený center verí, že jeho sezóna v tradičnej hokejovej bašte bude rovnako dlhá, na akú bol v posledných rokoch zvyknutý.

Hlavným motívom jeho prestupu bola rodina. K dcére mu na jar pribudol malý syn a otec rodiny už chcel pokračovať v kariére v dojazdovej vzdialenosti od Bratislavy.

"Keď prišla ponuka z Brna, neváhal som. Je to len niečo vyše hodiny cesty po diaľnici. Nie je to síce na každodenné dochádzanie, ale ak bude trochu viac voľného času, pôjdem domov," povedal Marcinko novinárom po prvom tréningu v modro-bielych farbách Komety.

"Väčšinu hráčov poznám ako protihráčov, teraz bude čas, aby sme sa lepšie spoznali. Čaká nás tvrdá príprava, po tej suchej som sa už tešil na ľad a zápasy, ktoré prídu čoskoro," uviedol hráč, ktorý v zámorí okúsil AHL, švédsku ligu i KHL.

Kometa odštartovala prípravu na ľade.
Kometa odštartovala prípravu na ľade.Kometa Brno

V brnianskom tíme bude nováčikom, no po toľkých rokoch a úspechoch sa môže stať lídrom mužstva. "Ak budem môcť, urobím všetko pre to, aby som pomohol mladším hráčom. Sú tu však aj iní, ktorí môžu pomôcť mne. Vždy ide o to, aby každý zapadol do mozaiky tímu, pre ktorý musí byť meradlom úspech," dodal trojnásobný účastník svetových šampionátov.

Tréner Patrik Martinec na začiatku prípravy skonštatoval, že má šesť týždňov na to, aby našiel správnu zostavu pre jednotlivé formácie. Zo svojho pohľadu to potvrdil aj samotný Marcinko. "Nechcem vyzerať ako flegmatik, je mi jedno, koho mám na krídlach a s kým hrám. Jediným cieľom musí byť úspech tímu," zdôraznil.

Prípravné zápasy Brna.
Prípravné zápasy Brna.Flashscore

Bývalý reprezentant (naposledy sa predstavil v drese Slovenska v ročníku 2019/2020) odohral v uplynulej sezóne v základnej časti a play-off celkovo 61 duelov. Spomína si najmä na tie brnianske. 

"Nikomu tu nebolo príjemné hrať, fanúšikovia hokejom žijú a mužstvo malo vždy kvalitu. Teraz budem na strane domácich a rád by som tu zažil dlhú klubovú sezónu ako v minulých rokoch v Třinci," naznačil, že Kometa bude mať v nadchádzajúcej sezóne opäť vysoké ambície.

Napriek tomu priznáva, že keď žreb spojí Kometu a Oceliarov, prepadne ho zvláštny pocit. "Nemám chladné srdce, spomienky sa vynoria. V Třinci som prežil krásne roky, poznám tam všetkých hráčov, oni poznajú mňa. Otočil som však nový list, mám iný dres a budem sa správať profesionálne. Verím, že Brno s mojou pomocou v sezóne uspeje," zakončil Marcinko.