Parádne sólo Čerešňáka pri výhre Pardubíc, Slovákov v Třinci šokovalo Kladno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Parádne sólo Čerešňáka pri výhre Pardubíc, Slovákov v Třinci šokovalo Kladno

Aktualizované
Čerešňák predviedol svoje šikovné ruky.
Čerešňák predviedol svoje šikovné ruky.Profimedia
Scénu českej hokejovej extraligy šokovali v 49. kole hráči Kladna, ktorí si doma poradili s Třincom. Slovenský obranca Peter Čerešňák (31) sa vo farbách Pardubíc prezentoval skvelým sólom, zakončil ho gólom a podieľal sa na zisku troch bodov.

Hokejisti Kladna sa postarali o najväčšie prekvapenie kola, keď na domácom ľade zdolali tretí tím tabuľky Třinec. Naďalej ostali na poslednom 14. mieste tabuľky s 12-bodovou stratou na Mladú Boleslav. Slovenský obranca Martin Nemčík prispel k ich triumfu jednou asistenciou. V drese hostí sa v oslabení gólovo presadil Viliam Čacho, ktorému asistoval Vladimír Dravecký.

Sparta Praha zvíťazila na ľade Litvínova 8:3. Slovenský brankár Matej Tomek inkasoval štyri góly a v 28. minúte prenechal miesto náhradníkovi Šimonovi Zajíčekovi. Štvrté víťazstvo za sebou dosiahli hráči Vítkovíc, ktorí prehrávali na ľade Liberca po dvoch tretinách 0:3. V záverečnej však strelili tri góly vrátane vyrovnávajúceho v oslabení v 59. minúte, pri ktorom asistoval Juraj Mikuš. Obrat na 4:3 dokonali v predĺžení gólom Rihardsa Bukartsa.

Líder tabuľky z Pardubíc nezaváhal na ľade Mladej Boleslavi a dosiahol siedmy triumf v sérii. K úspechu 4:1 prispel aj Peter Čerešňák, ktorý v 7. minúte otvoril skóre. Na priebežných 1:1 vyrovnal v 11. minúte Róbert Lantoši po prihrávke Pavla Skalického. Hráči Českých Budějovíc zvíťazili na ľade Karlových Varov 2:0. Pre domácich to bola piata prehra za sebou a deviata z uplynulých desiatich zápasov.

Slovenský hokejový útočník Lukáš Cingel prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Komety Brno nad Plzňou 5:1. Na jeho gól mu prihral Tomáš Marcinko, pri jedinom presnom zásahu hostí asistoval Adrián Holešinský. Do streleckej listiny sa zapísal aj Oliver Okuliar z Hradca Králové, ktorý podľahol na domácom ľade Olomoucu 2:4.

Výsledky 49. kola:

Karlovy Vary - České Budějovice 0:3

Kladno - Třinec 5:2 

Liberec - Vítkovice 3:4 pp

Mladá Boleslav - Pardubice 1:4

Litvínov - Sparta Praha 3:8

Brno - Plzeň 5:1

Hradec Králové - Olomouc 2:4