Po neúspechu je šanca začať znovu, ale rozumnejšie, hodnotí popradský kapitán Svitana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po neúspechu je šanca začať rozumnejšie, hodnotí popradský kapitán Svitana

Svitana pôsobí v materskom klube nepretržite od roku 2016.
Svitana pôsobí v materskom klube nepretržite od roku 2016.Štefan Mácsadi
Sezóna Popradu skončila ďaleko za očakávaniami. Mužstvo vypadlo už v predkole a zažilo veľmi zlý ročník. O dôvodoch sme sa v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy rozprávali s kapitánom Patrikom Svitanom (34).

Patrik, ako ste v Poprade zobrali vypadnutie?

"Po sezóne to bolo náročné prijať, ale taký je šport. Raz sa vyhráva, inokedy prehráva. Tento rok to nebolo podľa predstáv nás, vedenia a fanúšikov už od začiatku sezóny. Vypadnutie sa vstrebávalo naozaj ťažko. S odstupom času sa analyzujú veci, rozprávame sa s vedením, kde boli chyby a verím, že po neúspechu je šanca začať znovu, ale rozumnejšie."

Povedali ste, že analyzujete chyby. Kde boli?

"Počas celej sezóny nám chýbali góly lídrov a ich väčší prínos. Nevedeli sme sa dostať na víťaznú vlnu. Takisto to bolo o detailoch, ktoré sme nedokázali zvládnuť."

Svedčí o tom aj fakt, že najdlhšia víťazná séria mala len tri zápasy?

"Podávali sme nevyrovnané výkony. Potrebovali sme sa dostať na dlhšiu víťaznú vlnu a to sa nám nepodarilo. Silou-mocou sme chceli spraviť šestku, ale nevyšlo to. Mali sme zviazané ruky, boli sme v kŕči, v rozhodujúcich zápasoch nám nešli presilovky. V predkole proti Nitre sme boli strelecky aktívnejší, ale nepadali nám góly. Preto sme vypadli. Nitra bola silná pred bránkou a my bezradní. Všetky veci na seba nadväzovali a výsledok je taký, aký je."

Mužstvo bolo pritom poskladané dobre, pred sezónou sa hovorilo o úplne iných ambíciách...

"Skladba kádra bola dobrá a mali sme na to, aby sme bojovali o vyššie pozície, ale maličkosti nefungovali tak, ako mali. Preto sme sa nedokázali dostať na správnu vlnu a získať ľahkosť. To je aj dôvod vypadnutia. Je to šport. Nemôžeme byť každý rok vo finále ako dve sezóny dozadu. Viem, že popradskí fanúšikovia túžia po úspechu, no od začiatku sezóny výsledky nenaznačovali, že smerujeme k dobrej sezóne. Potom sme ťahali zajaca za chvost."

Bude nová sezóna pre Poprad úspešnejšia?

"Všetko záleží aj od toho, aký bude tréner a ako sa vyskladá káder. Rozhovory prebiehajú. Niektorí hráči skončia, prídu noví. Dúfam, že mužstvo si sadne. Už to môže byť iba lepšie. Verím, že splníme to, čo sa nám v tejto sezóne nepodarilo."

Vy osobne teda zostávate v Poprade?

"Som pod kontraktom aj na nadchádzajúcu sezónu, no uvidíme, čo bude ďalej. Tiež sa mi niektoré veci vstrebávajú po neúspechu ťažšie. V hlave mám kopec myšlienok, ktoré potrebujú čas."

Stihli ste po sezóne "vypustiť paru"?

"Ešte nie. Stále sme trénovali, v piatok sme mali posledný tréning. Verím, že teraz prídu týždne oddychu a voľna, keď nebudem myslieť na hokej. Stále sa ma na sezónu pýta veľa ľudí, hlavu nemám v tomto pohľade vyprázdnenú. Pozriem si aj niektoré zápasy play-off, no čoskoro bude čas na oddych."

Patrik Svitana (vľavo) v súboji o puk.
Patrik Svitana (vľavo) v súboji o puk.TASR