Rapáč po šialenej tretej tretine: Bol som blízko pred infarktom, ale asi sa stal zázrak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rapáč po šialenej tretej tretine: Bol som blízko pred infarktom, ale asi sa stal zázrak

Spišská Nová Ves môže mečbal využiť už v utorkovom domácom stretnutí.
Spišská Nová Ves môže mečbal využiť už v utorkovom domácom stretnutí.TASR
Svedkami neuveriteľnej tretej tretiny boli hráči aj diváci vo Zvolene. Napriek veľkému obratu domácich sa z tretej výhry v semifinálovej sérii play-off Tipos Extraligy tešia hokejisti Spišskej Novej Vsi.

Zverenci trénera Vlastimila Wojnara mali ideálnych štyridsať minút, po ktorých viedli 4:1. Posledné dejstvo však herne ovládli "bryndziari". Tým sa podarilo otočiť nepriaznivé skóre 1:4 a v 56. minúte zásahom Huntebrinkera viedli 5:4. Ani to nestačilo na výhru. Kanaďan Nellis dvomi zásahmi dokonal hetrik a stanovil konečný výsledok 6:5 v prospech "rysov".

Ani útočník Branislav Rapáč nechápal, čo sa stalo: "Ja neviem, vy mi povedzte," pýtal sa s úsmevom novinárov: "Len som sa pozeral... Neviem, čo mám povedať, nemám slov. Bol to divoký zápas, asi nikdy som taký nehral. V tretej tretine nás Zvolen drtil, my sme robili chybu na chybou. Súper lepšie korčuľoval, bol silný na puku, vytváral si šance. Treba férovo uznať, že má nespornú kvalitu," hodnotil jeden z lídrov tímu.

Po piatom góle Zvolena sa ale Spišiaci nevzdali. Znova zažiaril nádhernou prihrávkou Martin Réway: "Dlho sme tlaku nedokázali vzdorovať, ale potom Rewy ukázal genialitu krásnou prihrávkou a vyrovnali sme na 5:5. Následne ďalší gól a teraz sa tešíme, radujeme. Po piatom inkasovanom góle to už ale bolo na zabitie sa, bol som blízko pred infarktom, no asi sa stal zázrak," vyjadril sa Rapáč.

Štatistický pohľad na piate semifinále medzi Zvolenom a Spišskou.
Štatistický pohľad na piate semifinále medzi Zvolenom a Spišskou.Flashscore

V podobnom duchu to hodnotil i trojgólový hrdina Anthony Nellis: "Bol to šialený zápas, som šťastný z výhry, nemám slov. Je to môj prvý hetrik sezóny. Aj minulý rok som strelil hetrik až počas play-off a takisto sme vyhrali. Je to naozaj skvelý pocit," vyznal sa kanadský hokejista. Takisto vyzdvihol Réwaya: "Vždy dokáže vymyslieť úžasné veci a niekedy ani sám neviem, čo od neho čakať," doplnil.

Wojnar ostával pozorný aj za stavu 4:1 po druhej tretine: "Som hrdý na chalanov, že to takto zvládli. Vedeli sme, že aj keď súper prehrával o tri góly, tak nám nenechá v tretej tretine meter ľadu, čo sa potvrdilo. My sme vnútornou silou a charakterom stretnutie dotiahli do víťazného konca," analyzoval český lodivod.

Verí, že doma to môže Spišská ukončiť: "Bude zase plný dom, diváci nás poženú. Dúfam, že budeme menej nervózni ako v dvoch domácich zápasoch a rovnako úspešní ako v piatom stretnutí. V tejto sérii je možné všetko," tvrdí.

Posledný krok bývať najťažší a to si uvedomuje aj Rapáč: "Stále nie je nič vyhraté, ani nalomené. Hrá sa na štyri víťazné zápasy. V podobnej situácii ako je teraz Zvolen, sme boli my proti Banskej Bystrici, dva zápasy sme potom zvládli. Uvedomujeme si, že pred nami je ešte ťažká a dlhá cesta," hovorí.

Na zvolenskej strane zavládlo, samozrejme, veľké sklamanie: "Prvé dve tretiny to nebol náš hokej, ktorý sme chceli hrať. Puky nám odskakovali a šance sme si nevytvorili. Tretia tretina bola podľa našich predstáv, aj počet gólov. Obrat bol pekný, ale tri minúty pred koncom sme výsledok mali udržať. Teraz nám neostáva nič iné, len vyhrať dva zápasy. Keď sa nesnažíte až do konca, takto to dopadne," hodnotil tréner Peter Oremus.

Obranca Samuel Hain si je istý, že na Spiši dokáže jeho tím uspieť: "Súpera sme nechali odskočiť, ale dotiahli sme náskok. Som rád, že tento tím ukázal v tretej tretine silu kolektívu, avšak takémuto kvalitnému tímu sa nemôže stávať, že pustí tento výsledok. Navyše doma. Teraz je to ťažké doháňať, ale máme k dispozícii dva zápasy. Stále nie je koniec, hlavy máme hore a ideme do Spišskej vyhrať," nechal sa počuť v semifinále už trojgólový bek.

Prehľad piateho zápasu Zvolena a Spišskej