Zvolen predviedol štvorgólový obrat, hetrik Nellisa však vystrelil Spišiakom mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen predviedol štvorgólový obrat, hetrik Nellisa však vystrelil Spišiakom mečbal

Vo Zvolene videli diváci neskutočne dramatický záver zápasu.
Vo Zvolene videli diváci neskutočne dramatický záver zápasu.TASR
Hokejisti Zvolena prehrali v piatom semifinálovom zápase play-off Tipos Extraligy na svojom ľade so Spišskou Novou Vsou 5:6 a v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrávajú 2:3. Spišská môže spečatiť postup už v utorok v domácom prostredí.

HKM Zvolen - HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:6 (1:2, 1:2, 3:2)

Góly: 17. Šiška (Zuzin, Mudrák), 39. Mudrák (Rauhauser, Marcinek), 49. Hain (Marcinek, Messner), 54. M. Hecl (Jedlička, Šiška), 56. Huntebrinker (M. Hecl) - 4. Rapáč (Groch, Bortňák), 20. Žiak (Verbeek, Kerbashian), 34. Verbeek (Majdan), 35. Nellis (Džugan) 57. Nellis (Réway), 59. Nellis (Romaňák)

V prvej tretine otvoril skóre z medzikružia voľný Rapáč, keď sa k nemu dostal zrazený puk, no Zvolenčania vyrovnali vďaka Šiškovi. Ten sa presadil rovnako z medzikružia z otočky, keď nebol jednoznačne videom preukázaný ofsajd Bondru ani po trénerskej výzve. Spišiaci išli do vedenia 24 sekúnd pred prestávkou zásluhou Žiaka, ktorý zakončil z kruhu cez hokejku Kubku.

V druhej tretine po dvoch nevyužitých presilovkách hostí zmenil stav Verbeek na 3:1 z úniku po chybe domácich na modrej čiare a následne z prečíslenia zvýšil na 4:1 Nellis, lenže o 71 sekúnd nahodil Mudrák puk od modrej čiary a ten sa nečakane dostal za Melicherčíka - 2:4. V dramatickej tretej tretine znížil na rozdiel gólu tvrdou strelou z vrchnej časti kruhu Hain a v 54. minúte vyrovnal z dorážky Hecl po strele Jedličku.

Dokonalý obrat z 1:4 na 5:4 dosiahli Zvolenčania v 56. minúte po peknom prieniku Huntebrinkera, avšak Nellis dvomi gólmi dokonal hetrik a postaral sa o výhru hostí z dorážky po nevinnej strele Romaňáka.