Michalovce sú bližšie k boju o titul. Bjalončík: Zostáva ešte jeden krok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce sú bližšie k boju o titul. Bjalončík: Zostáva ešte jeden krok

Zemplínčania zamrazili Steel Arénu.
Zemplínčania zamrazili Steel Arénu.HC Košice
Hokejisti Michaloviec zvládli takmer 100-minútový zápas a majú na dosah historické finále. Víťazstvo 2:1 v piatom semifinálovom dueli play-off Tipos Extraligy na ľade Košíc vybojovali až v závere druhého predĺženia a podľa útočníka Dávida Buca (36) im môže takýto triumf dodať extra energiu do ďalšieho stretnutia.

V michalovskej kabíne bola po úspešnom súboji veľká eufória, no útočník Peter Bjalončík zdôraznil: "V hlavách si musíme uvedomiť, že ešte zostáva spraviť jeden krok." Hostia zvládli predĺženie po tom, čo v ňom nevyužili tri presilovky. Rozjasala ich až dorážka lotyšského útočníka Patriksa Zabusovsa, ktorý pohotovo zareagoval na odraz puku po strele Vadima Pereskokova.

"Oba tímy mali šance, prelievalo sa to z jednej strany na druhú. Napokon rozhodla jedna strela a dorážka. Išli sme si po výhru, podarilo sa nám to a sme za to radi. Ešte však nič nie je hotové. Doma nás čaká ťažký zápas, no verím, že toto víťazstvo nám dodalo potrebnú energiu," povedal Buc.

Kormidelník michalovského tímu Peter Kúdelka vyzdvihol, ako už niekoľkýkrát v play-off, charakter a veľké chcenie svojho tímu. "Pre nás to bol veľmi náročný zápas so šťastným koncom. Keď nám dal súper gól v druhej tretine, stratili sme vietor z plachiet. Prvé predĺženie bolo pre nás veľmi ťažké. Obetavosťou a tímovou hrou sme dokázali stále byť v zápase. Náš tím ukázal obrovskú silu a charakter. Som veľmi vďačný za to, že do Michaloviec ideme s náskokom 3:2," uviedol Kúdelka.

Semifinálové duely Košíc s Michalovcami
Semifinálové duely Košíc s MichalovcamiFlashscore

Košickí hokejisti vyslali na brankára Stanislava Škorváneka 53 striel, no ten opäť potvrdil, že je vo vyraďovacích bojoch veľkou oporou svojho tímu. V meraní síl mal viac ako 98-percentnú úspešnosť zákrokov, v semifinále je na hranici 95,18 %. 

Zápas napokon trval takmer 99 minút. Zabusovs ho rozhodol v čase 98:58, keď sa schyľovalo k záveru druhého 20-minútového predĺženia. Hoci sa duel zdal byť podľa mnohých divákov priam nekonečný, za prekonaním extraligového rekordu zaostal o 10 minút. Najdlhší boj v najvyššej slovenskej súťaži sa odohral v semifinále play-off v roku 1996, keď hokejisti Martina zdolali Trenčín vo štvrtom dueli série 4:3 gólom Jaroslava Töröka zo 109. minúty.

Michalovčania už účasťou v semifinále vyrovnali svoj klubový rekord spred dvoch rokov, no po piatom zápase majú na dosah historický úspech. Tretím víťazstvom v bitke o finále si vytvorili nové maximum, keďže v roku 2021 zdolali v semifinále Poprad iba dvakrát. Tentoraz majú po vyradení Trenčína a Slovana Bratislava na dosah skalp tretieho klubu zvučného mena.