Domáca úloha splnená, prichádza Steel Aréna. Každý z nás si verí, hlási Kúdelka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáca úloha splnená, prichádza Steel Aréna. Každý z nás si verí, hlási Kúdelka

Zemplínčania sa nevzdávajú a do Košíc si chcú ísť po tretí triumf.
Zemplínčania sa nevzdávajú a do Košíc si chcú ísť po tretí triumf.HK DUKLA Ingema Michalovce/Tomáš Feigl
Na jednej strane radosť zo splnenia náročnej domácej úlohy, na druhej sklamanie z premárneného náskoku v sérii. Také boli emócie hokejistov Michaloviec a Košíc po štvrtom semifinálovom zápase play-off, po ktorom je stav série nerozhodný 2:2. Michalovčania sa dvomi domácimi víťazstvami dostali psychicky na koňa, no v silu domáceho prostredia veria aj Košičania, ktorí ju budú chcieť potvrdiť v sobotňajšom piatom zápase.

Hráči Michaloviec v treťom zápase potvrdili, že domáce prostredie je v play-off ich veľká výhoda a triumfovali 3:2. Štvrtý duel série mal viacero podobných znakov ako tretí. Okrem rovnakého víťaza bol rovnaký strelec prvého zásahu (Peter Bjalončík) aj autor posledného gólu Košíc (Patrik Lamper).

4. zápas semifinále: Michalovce - Košice 4:1

Domáci sa v oboch zápasoch dostali do vedenia 2:0 a v oboch stretnutiach videli diváci trestné strieľanie. Zatiaľ čo v treťom stretnutí košický útočník Brett Pollock v 59. minúte nevyužil príležitosť vyrovnať na 3:3, michalovský Vadim Pereskokov v 45. minúte štvrtého súboja strelil z trestného strieľania dôležitý gól na 3:1.

Dvomi trefami sa na víťazstve 4:1 podieľal útočník Dávid Buc, ktorý absolvoval prvý dvojgólový zápas v sezóne. "Užívame si to a sústredíme sa na každý ďalší zápas. Doma sme hrali úplne iný hokej než predtým v Košiciach. Na menšom klzisku sme sa viac tlačili do bránky. Vieme, že keď chceme byť v tejto sérii úspešní, musíme zvíťaziť aj vonku," pripomenul Buc.

Rozhodujúci moment. Pereskokov z nájazdu zvyšuje na 3:1.
Rozhodujúci moment. Pereskokov z nájazdu zvyšuje na 3:1.HK DUKLA Ingema Michalovce/Tomáš Feigl

Michalovčania už v nedávnom období vyradili v kvalifikácii play-off Trenčín a následne sa postarali o prekvapenie, keď z vyraďovacích bojov vyprevadili aj Slovan Bratislava po šesťzápasovej sérii. Najmä v domácom dvojzápase proti Košiciam ukázali, že psychické ani fyzické sily im nechýbajú.

"Po dnešnom zápase sme veľmi spokojní. Splnili sme cieľ, ktorý sme si dali pred domácim dvojzápasom - dve víťazstvá. Musím pochváliť všetkých svojich zverencov. Nenechali sme sa počas zápasu vyprovokovať po fyzickej a veľmi tvrdej hre súpera. Zvládli sme ju a dokázali sme odpovedať. Som o to šťastnejší, že sme do bodky splnili kľúčové veci, o ktorých sme si hovorili," poznamenal tréner michalovského tímu Peter Kúdelka.

Dôležitý piaty duel, po ktorom sa jeden z tím priblíži postupu do finále, je na programe v sobotu v Košiciach. "Vieme, že nás čakajú vypredaná Steel Aréna, veľké klzisko a ťažké podmienky. V náš prospech hovorí to, že každý z nás verí, že to môžeme zvládnuť," konštatoval Kúdelka.

Škorvánek bol zas a znovu oporou Dukly.
Škorvánek bol zas a znovu oporou Dukly.HK DUKLA Ingema Michalovce/Tomáš Feigl

Fanúšikovia košického tímu verili, že "oceliari" spravia v Michalovciach krok k postupu do finále. Za stavu 2:0 mohli myslieť aj na ukončenie série po štyroch zápasoch a sľubný by bol aj náskok 3:1 pred piatym duelom.

Dve prehry tieto úvahy zmietli zo stola a za stavu 2:2 sa začína takmer odznova. Košičania sa pred štvrtým duelom hotovali na lepší úvod zápasu než v treťom a podľa útočníka Mareka Hovorku to aj potvrdili:

"Začali sme aktívnejšie ako v treťom zápase. Hrali sme dobre, no dvakrát nám v prvej tretine ušli a boli z toho góly. Potom sme už len doťahovali náskok. Neskôr bola hra veľmi rozkúskovaná, chýbala jej plynulosť a to bola voda na mlyn pre Michalovce. Verím, že doma predvedieme úplne iný výkon."

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Domáce prostredie bolo v doterajšom priebehu play-off, ale aj základnej časti, veľká výhoda Košičanov. Vo vyraďovačke zvíťazili vo všetkých dueloch (tri s Nitrou, dva s Michalovcami) a stopercentnú domácu úspešnosť by si radi zachovali aj po sobote.

"Séria je vyrovnaná, už sa pozeráme ďalej. Chystáme sa na piaty zápas, budeme v ňom bojovať viac než predtým. V Michalovciach to nebolo dostatočné na to, aby sme si odviezli tretí bod," poznamenal obranca Jakub Ferenc.