Rozhodol druhý najdlhší zápas v histórii extraligy. Nečakám prémie, smial sa Roman

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodol druhý najdlhší zápas v histórii extraligy. Nečakám prémie, smial sa Roman

Roman sa stal hrdinom nekonečnej bitky.
Roman sa stal hrdinom nekonečnej bitky.Profimedia
Po päť a pol hodinovej mimoriadnej bitke sa v sobotu Miloš Roman (24) postaral o hokejovú rozprávku pre celý Třinec. V čase 121:46 ukončil víťazným gólom druhý najdlhší zápas v histórii českej extraligy a zabezpečil, že oceliari ako prví vo vyraďovacích bojoch o titul otočili sériu z 0:3. V rozhovore s novinármi však 24-ročný útočník vyzdvihol predovšetkým charakter obhajcu titulu.

Sparta - Třinec 2:3 pp

"Som veľmi šťastný za gól, ale neočakávam, že zaň dostanem nejaké prémie. Nezáleží na tom, že som opäť rozhodol ja. Ďakujem všetkým chlapcom za to, čo sme dokázali. Ukázali sme srdce a obrovský charakter počas celej série. Nikto nič nevypustil a do poslednej chvíle sme verili, že môžeme postúpiť. Cítim teraz obrovskú eufóriu," povedal Roman, ktorý má po 14 zápasoch v tohtoročnom play-off na konte tri góly.

"Nekonečný" zápas ukončil po tom, čo naňho zabudla obrana Sparty a zostal neobsadený pri bránke Jakuba Kovářa.

"Je pravda, že celé predĺženie bolo opatrné. Pred gólom som najprv ani nevedel, kde je puk. Len som sa snažil ísť do bránky, pretože som videl voľný priestor a dúfal som, že sa ku mne puk dostane. Keď som skóroval, zrazu som mal taký výpadok pamäti, že ani neviem, čo sa vo mne dialo. Iba som sa radoval s fanúšikmi a spoluhráčmi," prezradil o svojich bezprostredných pocitoch po zlomovom góle.

Zápasová štatistika.
Zápasová štatistika.Flashscore

Keď Sparta, ktorá bola pred sezónou pasovaná za spolufavorita na titul s Pardubicami, viedla 3:0, vyzeralo to, že Třinec je na odpis. Vo zvyšku série však ukázal obrovskú vnútornú silu, vďaka ktorej vyhral 15 sérií po sebe a štyri tituly v rade. Proti Dynamu si dokonca zahrá šieste finále za sebou.

"Vieme, akí dobrí sú naši hráči a čo dokážu. Aj za stavu 0:3 na zápasy sme stále verili. Vyplatilo sa nám to. Pred siedmym sme si v šatni povedali, že môžeme byť prví, kto postúpi po prvých troch prehrách. Verili sme si."

"Séria mala všetko - góly, emócie, fauly, bitky... Musela byť veľmi atraktívna aj pre ľudí. Sparta si však zaslúži veľký rešpekt za to, ako hrala," zdôraznil Roman.

Bolo zrejmé, že s každým predĺžením hráčom výrazne ubúdajú sily. A s nimi sa vytrácali aj šance. "Bolo to veľmi ťažké. V takejto situácii naozaj neviete, či máte nejaké sily, alebo nie... Vždy sme sa sústredili na najbližšie striedania, išli sme od jedného k druhému. Ďalej sme sa nepozerali. Mali sme hlavy nastavené tak, že každá strela môže rozhodnúť," nadviazal slovenský hokejista.

Obrovskú únavu však budú hráči Třinca oveľa lepšie vstrebávať ako víťazi veľkej drámy. A budú potrebovať rýchlu regeneráciu, pretože v utorok sa začne boj o zlato s víťazom základnej časti Pardubicami.

"Opäť sa nastavíme tak, že pôjdeme do boja. V takýchto situáciách ide únava bokom," uzavrel Miloš Roman.

Pardubice - Třinec (16. apríla, 18:00)