Slováci režírovali výhry Třinca, Hradca aj Pardubíc, piatok im vyniesol 18 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci režírovali výhry Třinca, Hradca aj Pardubíc, piatok im vyniesol 18 bodov

Daňo (v strede) sa teší so spoluhráčmi zo svojho gólu.
Daňo (v strede) sa teší so spoluhráčmi zo svojho gólu.Profimedia
Hokejisti HC Oceláři Třinec vyhrali za výraznej pomoci slovenských hokejistov v zápase 8. kola českej Extraligy proti Mladej Boleslavi 4:1.

Na každom z piatich gólov stretnutia sa podieľali slovenskí hráči. Na domácej strane otváral skóre Daňo, víťazný zásah vsietil Hudáček. Obaja hráči si navzájom aj asistovali. Po jednej prihrávke zaznamenali takisto Čacho s Marinčinom. Jediný presný zásah hostí obstaral Fín Aaltonen za asistencií Skalického s Lantošim. Třinec prerušil krátku sériu dvoch prehier, Mladá Boleslav prehrala tretí raz po sebe.

Pardubice porazili Brno vďaka gólom obrancov Čerešňáka, ktorý ukončil duel s bilanciou 1+1 a Bučka, ako aj asistencii Pauloviča. Na strane hostí sa presadil Cingeľ, dvakrát prihrával Ďaloga a raz Pospíšil. Brankár Tomek bol len druhý raz v sezóne dvojkou, jeho Litvínov sa tešil na ľade Karlových Varov.

Okuliar skóroval za Hradec Králové, zároveň asistoval pri víťaznom góle v predĺžení. V súboji slovenských brankárov sa tešil v drese Olomouca skúsený Konrád nad mladým Hlavajom.

Výsledky 8. kola českej Extraligy:

Třinec - Mladá Boleslav 4:1

Karlovy Vary - Litvínov 1:4

Kladno - Mountfield HK 3:4 pp

Olomouc - Plzeň 3:2

Pardubice - Brno 5:3