Spišská Nová Ves zdolala Banskú Bystricu a vyrovnala stav série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská Nová Ves zdolala Banskú Bystricu a vyrovnala stav série

Nefalšovaná radosť Spišiakov po víťaznom zápase.
Nefalšovaná radosť Spišiakov po víťaznom zápase.Profimedia
Hokejisti Spišskej Novej Vsi triumfovali v šiestom štvrťfinálovom zápase play-off Tipos Extraligy na domácom ľade nad Banskou Bystricou 4:2. V sérii hranej na štyri víťazstvá vyrovnali stav na 3:3. Rozhodujúci siedmy duel je na programe v pondelok o 18:00 v meste pod Urpínom.

HK GROTTO Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Góly: 4. Majdan (LaPorte, Vartovník), 49. Majdan (Kerbashian), 57. Ulander, 59. Ulander (Kerbashian) – 6. Bačik (Gašpar, Luža), 60. Gabor (Holenda). Rozhodovali: Stano, Štefik – Gegáň, Šoltés, vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4652 divákov.

/stav série: 3:3/

Spišiaci boli v úvode aktívnejší a v 4. minúte otvorili skóre stretnutia. Presilovú hru využil Juraj Majdan, ktorý tečoval pred bránkou prihrávku od Nolana LaPorteho. Hostia však onedlho vyrovnali na 1:1, Patrik Bačik strelou od modrej čiary prekonal brankára Marcela Melicherčíka. Druhá tretina priniesla niekoľko šancí na oboch stranách, ale nikto sa nedokázal presadiť.

Domáci sa v treťom dejstve opäť dostali do vedenia, keď Majdan po prihrávke od Kalea Kerbashiana strelil svoj druhý gól v zápase. V závere Elias Ulander dvomi presnými zásahmi do prázdnej bránky upravil na 4:1, Bystrica dokázala 30 sekúnd pred koncom už len znížiť na 2:4 po góle Gilberta Gabora.