Surový sa pred finále prikláňa na stranu Košíc, chváli Spišskú aj Michalovce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Surový sa pred finále prikláňa na stranu Košíc, chváli Spišskú aj Michalovce

Surový má na konte tri extraligové tituly.
Surový má na konte tri extraligové tituly.TASR
Bývalý slovenský reprezentant, hráč NHL a trojnásobný majster Slovenska Tomáš Surový (41), sa počas tejto sezóny stal spolukomentátorom a expertom priamych prenosov z Tipos Extraligy na RTVS. Pred začiatkom finále poskytol rozhovor pre Flashscore Správy.

Tomáš, ako vás baví pozícia spolukomentátora televíznych prenosov?

"Som rád a vďačný za túto príležitosť. Veľmi ma baví. Človek sa na hokej pozerá neutrálne, snaží sa hľadať pozitíva, ale aj poukázať na chyby. Veľmi rád analyzujem. Som k celému zápasu oveľa bližšie ako pred televízorom. Je to pre mňa cenná skúsensoť."

Prvé kolo prešli Košice aj Zvolen pomerne v pohode, druhé už bolo ťažšie. Súhlasíte?

"Ľahšie si poradili vo štvrťfinále, keď to porovnáme so semifinále. Hlavne Spišská hrala výborne. V oboch sériách to bolo veľmi tesné, rozhodoval v podstate jediný gól. Klobúk dole pred Spišskou a Michalovcami. Čím viac tímov je konkurencieschopných a bude môcť hrať o titul, tým vyššie pôjde kvalita ligy. Verím, že tieto kluby budú dlhodobo silným hráčom v play-off."

Prekvapili vás výkony a výsledky Michaloviec so Spišskou?

"Na začiatku určite áno. Predtým by asi nikto netipoval, že sa dostanú takto ďaleko a budú pred bránami finále. Keď sa ale človek na to pozrie spätne a uvedomí si, ako hrali, videl ich systém a prácu, v podstate to prekvapenie nebolo. Pred play-off by však nikto nečakal, že obaja budú mať finálové mečbaly."

Ako bude vyzerať finálová séria?

"Myslím si, že Košice majú aktuálne lepšiu formu ako Zvolen. Bude to však nová séria. Udejú sa nové veci. Keď to ale hodnotím podľa daného stavu, útočná sila Košíc je vyššia ako zvolenská. Dá sa očakávať, že sa bude hrať iným štýlom. Michalovce aj Spišská boli tímami presne na play-off, tlačili sa do bránky a Košice so Zvolenom na to museli reagovať. Bude to o detailoch. Uvidíme, či v drese Zvolena zaberú lídri, pretože mužstvo malo problém s útočníkmi, ktorí nedávali góly."

Ani jeden z finálových súperov nemá jasnú jednotku v bránke. O čom to vypovedá?

"Podľa mňa brankári nebudú dominantní. Košice ani Zvolen nemajú také jednotky ako Spišská, alebo Michalovce. Rozhodovať sa bude v útoku. Kto bude kreatívnejší, efektívnejší. Myslím si, že to nebudú zápasy s výsledkom 1:0 či podobne."

Trúfate si tipnúť, kto sa stane majstrom?

"Momentálne je to podľa mňa 50 na 50, ale predsa len si myslím, že o niečo bližšie majú Košice. Každopádne, po prvom zápase sa môžu veci otočiť. Oba celky sa určite veľmi dobre pripravia. Tréneri si spravia domáciu úlohu, ale trochu by som sa priklonil na košickú stranu."

Prehľad prvého finále