Základná časť českej extraligy sa skončila. Pardubice prepísali históriu, vytvorili rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Základná časť českej extraligy sa skončila. Pardubice prepísali históriu, vytvorili rekord

Pardubice vytvorili nový rekord českej extraligy.
Pardubice vytvorili nový rekord českej extraligy.Profimedia
Hokejisti Pardubíc vyhrali v nedeľnom poslednom 52. kole základnej časti českej extraligy proti Českým Budějoviciam a dlhodobú fázu sezóny ukončili so ziskom 121 bodov, čím vytvorili nový rekord.

Doposiaľ bol najlepší zápis v podaní Liberca z ročníka 2015/16, ktorý zaknihoval 118 bodov. Rovnaký počet malo Dynamo pred štartom posledného kola. Navyše disponuje aj najlepšou ofenzívou a defenzívou (202:115). Druhú priečku mala istú Sparta, tretiu zas Třinec. Bojovalo sa ešte o štvrtú pozíciu, na ktorej skončilo Brno.

Ostatných osem postupujúcich tímov na piatom až dvanástom mieste čaká predkolo. Pre trinástu Mladú Boleslav sezóna skončila a posledné Kladno, za ktoré nastupuje aj slovenský obranca Martin Nemčík, sa predstaví v baráži proti víťazovi play-off nižšej Chance ligy.

V nedeľných zápasoch sa jedným gólom prezentoval Róbert Lantoši, asistoval mu Skalický, ale Boleslav nestačila na Spartu. Prvý menovaný útočník sa stal v sezóne 2023/24 najproduktívnejším Slovákom v českej Extralige, nazbieral 47 bodov (20+27), celkovo mu patrí ôsma priečka. Faško-Rudáš sa raz presadil pri výhre Liberca v Plzni.

Na zásah Daňa asistoval Hudáček, ale tešilo sa Brno, za ktoré skóroval Cingeľ. Jednu asistenciu si pri výhre Mountfieldu pripísal Okuliar. Gól Kuska na víťazstvo Olomouca nestačil.

Konečná tabuľka základnej časti českej Extraligy.
Konečná tabuľka základnej časti českej Extraligy.Flashscore

Výsledky 52. kola:

Kladno - Karlovy Vary 1:4

Kometa Brno - Třinec 3:2 pp

Olomouc - Litvínov 3:4 sn

Pardubice - České Budejovice 7:2

Plzeň - Liberec 3:6

Sparta Praha - Mladá Boleslav 2:1

Vítkovice - Mountfield HK 1:2 sn

Takto vyzerajú dvojice predkola.
Takto vyzerajú dvojice predkola.Flashscore