Zemplín sa môže tešiť na veľké meno. Michalovce získali kapitána Lotyšska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zemplín sa môže tešiť na veľké meno. Michalovce získali kapitána Lotyšska
Michalovčania angažovali skúseného útočníka.
Michalovčania angažovali skúseného útočníka.Profimedia
Kapitán lotyšskej hokejovej reprezentácie Kaspars Daugavinš (35) sa stal novou posilou HK Dukla INGEMA Michalovce. Útočník doviedol Lotyšov na uplynulých domácich MS k zisku historického bronzu. Počas kariéry sa zúčastnil na jedenástich svetových šampionátoch, troch ZOH a odohral aj 98 duelov v zámorskej NHL.

Skaut Michalovčanov Július Koval uviedol: "Ako sme spomínali pred podpisom Chasea Pearsona, posledné 'import' miesto sme chceli obsadiť rozdielovým hráčom. Aj napriek tomu, že limit zahraničných hokejistov máme naplnený, s Kasparsom Daugavinšom sme v kontakte posledné mesiace a šanca na uzavretie takéhoto obchodu sa neodmieta."

Koval následne doplnil: "Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo dohodnúť na podpise zmluvy na dve sezóny. Získali sme hráča najvyššieho kalibru a lídra mužstva, ktorý by nás mal vedieť potiahnuť v kritických momentoch sezóny." 

Daugavinš obliekal v minulom ročníku dres nemeckého Iserlohn Roosters, účastníka najvyššej DEL. V základnej časti nastúpil na 55 stretnutí, v ktorých zaznamenal 49 bodov (21+28). Vo svojom bohatom hokejovom životopise má okrem pôsobenia v Ottawe Senators a Bostone Bruins aj viacero európskych angažmánov.

V KHL odohral spolu s play-off 459 duelov. Zahral si za moskovské kluby Dinamo (2014 až 2015) a Spartak (2018 až 2020), v lockoutovej sezóne 2012/13 aj za Dinamo Riga. Pôsobil aj vo Švajčiarsku, najskôr zaznamenal viac ako bod na zápas v Servette Ženeva (2013/14), pred dvoma rokmi odohral ročník v SC Bern.

Významnú stopu zanechal na medzinárodnom poli, kde dlhoročne patrí medzi opory lotyšského tímu, za ktorý má na konte 208 štartov (z toho 71 na MS). Lídrom v počte odohratých duelov za Lotyšsko je bývalý obranca Rodrigo Lavinš (230).

Daugavinš na konci mája tohto roka prispel k najväčšiemu úspechu lotyšskej reprezentácie, ktorým bol zisk bronzových medailí na svetovom šampionáte. Na turnaji odohral všetkých 10 zápasov, nazbieral 7 bodov (3+4).