Košice skončili v LM bez bodového zisku, Třinec vďaka Slovákom postupuje na úkor obhajcu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice skončili v LM bez bodového zisku, Třinec vďaka Slovákom postupuje na úkor obhajcu
Mužstvo trénera Dana Cemana ako jediné nezískalo ani bod.
Mužstvo trénera Dana Cemana ako jediné nezískalo ani bod.TASR
Hokejisti HC Oceláři Třinec si zabezpečili postup do ďalšej fázy hokejovej Ligy majstrov. Jediný slovenský účastník v súťaži - HC Košice, prehral aj šiesty zápas a ako jediný zo všetkých 24 účastníkov nezískal ani bod. V stredu na domácom ľade podľahol nemeckému Adleru Mannheim.

HC Oceláři Třinec - Aalborg Pirates 4:0

Český Třinec síce prehral úvodné tri zápasy a zdalo sa, že jeho šance na postup klesli k nule, ale vďaka trom výhram v rade sa nakoniec predstaví medzi elitnou šestnástkou. V stredu mali domáci všetko pod kontrolou od začiatku do konca. Až o tri góly sa postarali slovenskí útočníci Viliam Čacho, Michal Roman a Libor Hudáček, ktorý celkovo nazbieral tri body (1+2) a s deviatimi je na delenom prvom mieste produktivity celej Ligy majstrov. Jednu asistenciu si pripísal aj Vladimír Dravecký. Třinec teda poskočil na desiate miesto a na sedemnáste klesla fínska Tappara. Klub z Tampere sa ako obhajca celkového prvenstva nedostane ani do vyraďovacej fázy.

HC Košice - Adler Mannheim 1:4

Hokejisti HC Košice nebodovali ani vo svojom poslednom zápase v Lige majstrov. V domácej Steel aréne podľahli nemeckému tímu Adler Mannheim 1:4 a ako jediní z 24 tímov súťaže nezískali ani bod. Zároveň predĺžili sériu prehier slovenských tímov v LM na 21 duelov. Slovenský majster prehral všetkých šesť zápasov a dosiahol v nich skóre 9:22. Mannheim mal už pred zápasov istú účasť v play off, do ktorej postúpilo 16 najlepších tímov súťaže.

Košičania nastúpili bez Olssona a útočníkov Chovana, Fejesa a Šimuna, no s cieľom vymazať nulu zo svojho bodového konta. V závere herne vyrovnanej prvej tretiny začal ich zámery napĺňať Jääskeläinen, keď pohotovou strelou po buly prekvapil brankára Brückmanna - 1:0. Hostia postupne pridali v ofenzíve a v ofenzívnych snahách ťažili aj z chýb Košičanov. V 28. minúte vyrovnal Wolf, keď Riečického prekonal po úniku - 1:1. 

O štyri minúty Gilmour fauloval Zecha, dostal trest na 5 minút a do konca zápasu, no Košičania nezužitkovali dlhú presilovku. V jej závere naopak inkasovali, keď Bennett vzal puk Jääskeläinenovi v strednom pásme a po nájazde poslal hostí do vedenia - 1:2. Hostia mali hru pod kontrolou a z gólu v oslabení sa tešili aj v 45. minúte, keď sa po ďalšom úniku presadil Gaudet a gólom na 3:1 ukončil košickú presilovku.

Ďalšie zápasy stredajšieho programu:

HC Bolzano - Stavanger Oilers 0:1

Les Dragons de Rouen - Ilves 6:1

Belfast Giants - Dynamo Pardubice 3:2

Konečná tabuľka úvodnej fázy Ligy majstrov, ďalej postupuje prvých 16 mužstiev.
Konečná tabuľka úvodnej fázy Ligy majstrov, ďalej postupuje prvých 16 mužstiev.Flashscore