Víťazom hokejovej Ligy majstrov sa stala Ženeva, Skellefteå vo finále padla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazom hokejovej Ligy majstrov sa stala Ženeva, Skellefteå vo finále padla
Ženeva prvýkrát v histórii vyhrala Ligu majstrov.
Ženeva prvýkrát v histórii vyhrala Ligu majstrov.Profimedia
Víťazom hokejovej Ligy majstrov v sezóne 2023/24 sa stal švajčiarsky klub Servette Ženeva. V utorkovom finále zdolal švédsky celok Skellefteå.

Servette Ženeva - Skellefteå 3:2

Najpodstatnejšie veci sa udiali už v prvej tretine. Na zásah Berthona síce odpovedal Dzierkals, ale v závere úvodnej periódy Manninen a Winnik dostali Ženevu do vedenia o dva zásahy. To sa ukázalo ako kľúčové, keďže v ďalšej fáze duelu dokázal Heikkinen iba znížiť. Prvýkrát sa z titulu teší švajčiarsky klub.

Už pred štvrťfinále Ligy majstrov bolo jasné, že deviaty ročník tejto súťaže spozná nového šampióna, nakoľko doterajší víťazi sa medzi osem najlepších nedostali. Rekordmanom je štvornásobný víťaz Frölunda, raz sa tešili Luleå, JYP, Rögle a Tappara.

Jediným slovenským účastníkom v tejto sezóne Ligy majstrov boli Košice, ktoré ako jediné z 32 účastníkov nezískali v úvodnej fáze počas šiestich duelov ani jeden bod a so skóre 9:22 skončili posledné. V jednom prípade bola nad ich sily aj Skellefteå.

Slovenský útočník Libor Hudáček hrajúci za Třinec sa stal s jedenástimi bodmi štvrtým najproduktívnejším hráčom súťaže (5+6). Lepší boli iba dvanásťbodoví Lakatoš (7+5), Vatanen (3+9) a Richard (2+10).