Vítkovice so Slovákmi sa napriek výhre vo finále LM neukážu, súťaž spozná nového víťaza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vítkovice so Slovákmi sa napriek výhre vo finále LM neukážu, súťaž spozná nového víťaza
Skellefteå si zahrá finále prvý raz, rovnako aj Ženeva.
Skellefteå si zahrá finále prvý raz, rovnako aj Ženeva.Profimedia
Hokejisti českých Vítkovíc s tromi Slovákmi v zostave síce vyhrali druhé semifinále Ligy majstrov na ľade tímu Skellefteå 2:1, ale po domácej prehre 2:4 do finále nepostupujú.

Ďalej tak ide švédsky súper Košíc zo základnej skupiny. Trio Juraj Mikuš, Mário Grman a Rastislav Dej nebodovalo. Skellefteå postúpila do finálového stretnutia premiérovo, druhýkrát hrala finále. Vítkovice boli medzi kvartetom najlepších tímov prvý raz. Švajčiarska Ženeva sa takisto predstaví vo finále.

Po domácej remíze 2:2 prehrávala na ľade fínskeho Lukka už 0:2, ale v prostrednej časti hry zavelil k obratu čoskoro 40-ročný útočník Valtteri Filppula, známy zo svojho dlhoročného pôsobenia v NHL. Sám strelil dva góly a výrazne sa podieľal na historickom postupe klubu do finále.

To sa uskutoční 20. februára. Už pred štvrťfinále Ligy majstrov bolo jasné, že deviaty ročník tejto súťaže spozná nového šampióna, nakoľko doterajší víťazi sa medzi osem najlepších nedostali. Rekordmanom štvornásobný víťaz Frölunda, raz sa tešili Luleå, JYP, Rögle a Tappara.

Odvety semifinále:

Lukko - Servette Ženeva 2:3

/prvý zápas 2:2, postupuje Ženeva/

Skellefteå - Vítkovice 1:2

/prvý zápas 4:2, postupuje Skellefteå/