Čechom semifinále nestačí. Gudas a Tkachuk sa rozprávali, aké bude leto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čechom semifinále nestačí. Gudas a Tkachuk sa rozprávali, aké bude leto

Gudas a Tkachuk si na ľade nič nedarovali.
Gudas a Tkachuk si na ľade nič nedarovali.Profimedia
Ani 36 striel nestačilo hokejistom USA, aby skórovali proti domácemu Česku a na MS preto vypadli už vo štvrťfinále. Usporiadateľská krajina sa v sobotu stretne so Švédskom.

Víťazstvo českého tímu 1:0 nieslo výrazný rukopis brankára Lukáša Dostála, ale aj dôraznej defenzívnej hry, ktorú demonštrovali najmä viaceré iskrivé strety obrancu Radka Gudasa s Bradym Tkachukom"Rozprávali sme sa o tom, aké bude leto. Ale nebudem to viac rozoberať," reagoval s humorom Gudas.

Tkachuk je známy dôraznou hrou predovšetkým v okolí súperovho bránkovisku a predvádzal ju počas celého šampionátu. Tímu zároveň pomohol aj vysokou produktivitou, keď mal v ôsmich zápasoch bilanciu sedem gólov a šesť asistencií. Česi ho však dokázali eliminovať, Gudas ho ostrými zákrokmi viackrát vyviedol z hernej pohody.

USA - Česko 0:1

"Už mi hrozil, že sa v zime pobijeme, ale to je už klasika. Ideme do seba vždy, keď sa stretneme. Poznám jeho brata (Matthewa) a isto je aj on skvelý chlap. Na ľade však nepoznáme brata. Spočiatku som mal na MS problém nájsť určitý balans v hre, aby som neoslaboval tím, predsa len sú tu trochu iné pravidlá. Ale už som to našiel a je to v pohode," vyhlásil Gudas.

Zostrih zápasu medzi Českom a USA.
Flashscore

Česi sa na domácom šampionáte prebojovali do semifinále, čím splnili cieľ dostať sa do boja o medaily. "Pre nás je to ďalší schod. Znamená to pre nás úspešný turnaj, no prišli sme si pre niečo iné. Je to nádherný pocit a skvelé pre sebavedomie. Dokázali sme zvíťaziť v zápase proti hviezdam, no opakujem, toto nie je to hlavné, pre čo sme sem prišli. Ideme ďalej," zdôraznil Gudas.

Švédsko - Česko (sobota 14:20)

Jeho tím sa v súboji o finále stretne so Švédmi, ktorí si vo štvrťfinále poradili s Fínskom 2:1 po predĺžení. Predtým dominovali v ostravskej B-skupine, v ktorej triumfovali bez straty bodu. "Vieme, ako hrali v skupine. Predvádzali výborný hokej. My sa na nich musíme dobre pripraviť," uviedol český útočník Lukáš Sedlák.