Kto posilní reprezentáciu z Třinca a Hradca? Hudáček s odkazom, dvaja adepti sú pripravení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto posilní reprezentáciu z Třinca a Hradca? Hudáček s odkazom, dvaja adepti sú pripravení

Adepti na reprezentačný dres. Zľava Marko Daňo (Třinec) a Oliver Okuliar (Hradec Králové).
Adepti na reprezentačný dres. Zľava Marko Daňo (Třinec) a Oliver Okuliar (Hradec Králové).TASR
Finálová séria Českej extraligy je minulosťou. Pozornosť slovenských fanúšikov sa sústreďuje na mená, ktoré by mohli posilniť výber Craiga Ramsayho (72) na blížiacich sa majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige.

Vo finálovej sérii nastúpilo sedem Slovákov, ďalší traja - Patrik Hrehorčák, Samuel Buček (obaja Třinec) a Lukáš Cingel (Hradec) - do finále nezasiahli. Nepočíta sa s Vladimírom Draveckým, tridsaťsedemročný útočník ukončil reprezentačnú kariéru už dávnejšie. Tomáš Marcinko reprezentoval naposledy v roku 2020 a podľa všetkého pozvánku nedostane.

6. finále: Třinec - HK Mountfield 4:1

Opačnú úlohu zažíva Libor Hudáček. O služby strelca rozhodujúceho gólu v boji o český titul teraz bude mať záujem realizačný tím slovenskej reprezentácie. V hre sú aj ďalší kandidáti. 

"Mám zranenia, som celý olepený. Určite dostanem dva dni voľna, odkazujem realizačnému tímu reprezentácie, nech mi volajú až v pondelok večer. Máme v rodine nejaké problémy, musím ísť čo najskôr domov, je to smutnejšia správa. Neviem teraz odpovedať, či pôjdem na MS, musíme si to nechať prejsť hlavou. Porozprávam sa s manželkou a uvidíme," poznamenal Hudáček pre TASR.

Libor Hudáček sa potrebuje poradiť s rodinou.
Libor Hudáček sa potrebuje poradiť s rodinou.TASR

Adeptom na účasť na MS je aj Oliver Okuliar, ktorý Hradec v play-off potiahol 12 bodmi (3+9). Dvadsaťdvaročný útočník ale finále nedohral, keď išiel z ľadu už po piatich minútach po tvrdom súboji s Voženílkom.

"Najskôr som bol v neistote, nechcel som skočiť opäť do zápasu, hlava je predsa len najdôležitejšia. Uvidíme, ako to bude neskôr, ale moje vnímanie sa zlepšuje. Najskôr som bol otrasený, neveril som si, ale už to vyzerá byť v poriadku, vnímam všetko dobre. Podľa toho, ako sa budem cítiť v ďalších dňoch, to budem riešiť," povedal po zápase.

Mislav Rosandič je pripravený si predĺžiť sezónu.
Mislav Rosandič je pripravený si predĺžiť sezónu.TASR

K reprezentačnej pozvánke Marinčin uviedol, že si nechá pár dní na rozmyslenie, keďže je veľmi vyčerpaný. Rovnako aj najlepší strelec základnej časti Marko Daňo má zdravotné problémy a potrebuje pár dní na rozmyslenie.

Pozitívne sa vyjadrili Miloš Roman a Mislav Rosandič, obaja sú pripravení pridať sa k národnému tímu okamžite.